Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία που γίνεται η αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ να έρθει η έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου απο τη Σύρο στη Ρόδο που τη δικαιούται.

perif_aigaiopel_enimerosi_42blue_1small

O πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου Μανώλης Ανδρουλάκης έθεσε το θέμα της έδρας με τεκμηριωμένο αλλά και με δυναμικό τρόπο. Αναφέρθηκε στην πληθυσμιακή κατάσταση της Ρόδου, στη γεωπολιτική σημασία της και σημείωσε οτι δεν είναι τυχαίο που το Λιμενικό στο Νότιο Αιγαίο έχει την έδρα του στη Δωδεκάνησο.

Ένθερμος υποστηρικτής στη θέση αυτή ήταν ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Σκανδαλάκης που πρόσθεσε τα δικά του επιχειρήματα. «Στη Σύρο δεν μπορείς ούτε να δουλέψεις, ούτε να συντονίσεις. Δεν είναι τυχαίο οτι έδρα των περιφερειαρχών είναι στην ουσία η Ρόδος».           

Πηγή : http://www.verena.gr

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ  ( http://www.verena.gr) :

H μεταφορά της έδρας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου απο τη Σύρο στη Ρόδο…Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία που γίνεται η αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ να έρθει η έδρα στη Ρόδο που τη δικαιούται.

Το είδαμε και αυτό, δύο Κρητικοί να στηρίζουν τη Ρόδο και τη Δωδεκάνησο περισσότερο απο τους ίδιους τους Δωδεκανησίους…Χθες στη Ρόδο παρουσιάστηκε η πρόταση για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ στο Νότιο Αιγαίο και ειδικότερα στη Ρόδο και Δωδεκάνησα με την παρουσία του γενικού γραμματέα Δημήτρη Αναγνωστάκη και ταξιαρχών της ΕΛΑΣ.Η εισήγηση δεν είχε σταλεί απο πριν στους τοπικούς παράγοντες χωρίς αυτό να σημαίνει οτι είναι και η απόλυτη δικαιολογία για τα όσα είπαν η μάλλον δεν είπαν…

 Ευγενείς,χαμηλών τόνων, με έντονη τη διάθεση να χαϊδέψουν αυτιά (να μην το πούμε αλλιώς…) έδωσαν την εντύπωση οτι μάλλον ζουν σε άλλο τόπο…Την ώρα που θα έπρεπε να προσέλθουν με την καταγγελία των αστυνομικών υπαλλήλων Δωδεκανήσου για την ακύρωση μεταθέσεων λόγω …Κολωνακίου που εγινε πριν απο μία εβδομάδα και να απαιτήσουν πρώτα και πάνω απο όλα τη στελέχωση της ΕΛΑΣ στη Ρόδο και σε άλλα νησιά και να την κάνουν σημαία,επέλεξαν υποτονικές αναφορές μην τυχόν και τους κακοχαρακτηρίσουν! Απεναντίας ήταν δυναμικοί στην υποστήριξη των χωριών τους(πλην Κόκκινου που ενδιαφέρθηκε για τις Κυκλάδες) που κινδυνεύουν να χάσουν την αστυνομία με τον Καλλικράτη…Ο Χαράλαμπος Κόκκινος ενδιαφέρθηκε για την…Ιο, ο Γιάννης Φλεβάρης για τον Α.Σ Φαληρακίου, ο Μιχάλης Παλαιολόγος για το Α.Τ Γενναδίου και ο Γιώργος Κακούλης για τα Αφάντου! Άλλα και άλλα…Δώσε και σε μένα μπάρμπα!!!! Να δεχτούμε οτι δεν είχαν την εισήγηση για να έχουν την άποψη του φορέα που εκπροσωπούν, όμως θα μπορούσαν να συνεννοηθούν και να θέσουν δύο ζητήματα, το πρώτο το είπαμε, τη στελέχωση της ΕΛΑΣ γιατί σε λίγο θα πλημμυρίσουμε με κλέφτες και λωποδύτες και το άλλο, η μεταφορά της έδρας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου απο τη Σύρο στη Ρόδο…

Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία που γίνεται η αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ να έρθει η έδρα στη Ρόδο που τη δικαιούται. Ευτυχώς που ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου Μανώλης Ανδρουλάκης έθεσε το θέμα της έδρας με τεκμηριωμένο αλλά και με δυναμικό τρόπο. Αναφέρθηκε στην πληθυσμιακή κατάσταση της Ρόδου, στη γεωπολιτική σημασία της και σημείωσε οτι δεν είναι τυχαίο που το Λιμενικό στο Νότιο Αιγαίο έχει την έδρα του στη Δωδεκάνησο. Ο μόνος ένθερμος υποστηρικτής στη θέση αυτή ήταν ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Σκανδαλάκης που πρόσθεσε τα δικά του επιχειρήματα. «Στη Σύρο δεν μπορείς ούτε να δουλέψεις, ούτε να συντονίσεις. Δεν είναι τυχαίο οτι έδρα των περιφερειαρχών είναι στην ουσία η Ρόδος». Επι του θέματος δεν μίλησε κανένας απο τους τοπικούς τοπάρχες…Το θεωρούν προφανώς υποδεέστερο ζήτημα απο την παραμονή των Α.Σ στα χωριά τους! Είναι πάντως ευκαιρία μοναδική να έρθει η έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο και καλό θα ήταν τουλάχιστον οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι να το δουν…
Να σημειωθεί οτι η πρόταση για την ΕΛΑΣ στη Ρόδο όπως κατατέθηκε είναι: Αστυνομικό Τμήμα σε Ρόδο, Ιαλυσό, Αρχάγγελο και Λίνδο και ο Α.Σ Σαλάκου. Υπό κατάργηση είναι οι Α.Σ Φαληρακίου, Αφάντου και Γενναδίου. Μετά τις διαμαρτυρίες που κατατέθηκαν πιθανόν να μην καταργηθεί κανένας Α.Σ…Δημιουργείται Τμήμα για πρόσφυγες και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών ενσωματώνεται στην Ασφάλεια Ρόδου. ΟΙ αποφάσεις θα ληφθούν μετά τον διορισμό της νέας ηγεσίας της ΕΛΑΣ, τον Μάρτιο 2015.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν: Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δημήτρης Αναγνωνστάκης, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Νοτίου Αιγάιου Γιώργος Σκανδαλάκης, δύο ταξίαρχοι απο το Αρχηγείο, οι Αστυνομικοί Διευθυντές Δωδεκανήσου Φώτης Νικολόπουλος και Γιώργος Γεωργακάκος, οι αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Φλεβάρης και Χαράλαμπος Κόκκινος, οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Παλαιολόγος και Γιώργος Κακούλης, ο δημοτικός σύμβουλος Αγαπητός Πάλλας, ο νέος πρόεδρος Αξιωματικών Ν.Αιγαίου Θέμης Καλαμάτας με τον γενικό γραμματέα Γιώργο Στέργου, ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου Μανώλης Ανδουλάκης, πρόεδροι Κοινοτήτων με ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις και πολλά στελέχη της ΕΛΑΣ.
Σημείωση: Στη πρώτη φώτο είναι ο Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Σκανδαλάκης. Ακολουθεί ο Ανδουλάκης και έπονται οι υπόλοιποι…

Απόλυτα σύμφωνος με την πρόταση της μεταφοράς της έδρας από τη Σύρο στη Ρόδο ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου.

Posted: 02/12/2015

Ελεγκτής νομιμότητας θα εποπτεύει δήμους και Περιφέρεια από τη Σύρο

Posted: 25/06/2015

Πάλι αγνοούν τη Δωδεκάνησο – Σε Σύρο και Μυτιλήνη …. οι ελεγκτές νομιμότητας των ΟΤΑ

Posted: 24/06/2015

Advertisements