Η μόνη λύση τόσο για τον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα, για όλους τους πολίτες, δεν είναι περαιτέρω απολύσεις στο δημόσιο, αλλά μια συμπεριληπτική για όλους ανάπτυξη. Με σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

perif_aigaiopel_enimerosi_42blue_1small

Αυτό υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης στην τρίτη κατά σειρά απάντηση του προς τον ΣΕΒ.          

Το δημόσιο είναι το αποκούμπι του κάθε αδύναμου

Παράλληλα ο κ. Βερβαρδάκης επισημαίνει ότι:

–           Έχει ήδη μειωθεί το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, σε σημείο που το δημόσιο σήμερα σε βασικές υποχρεώσεις του (παιδεία, υγεία, δικαιοσύνη, ασφάλεια) να αδυνατεί να λειτουργήσει.

–           Η λύση περί απολύσεων που προτείνουν, εκτός από οικονομικά καταστροφική και κοινωνικά επιζήμια, θα επιβαρύνει το κράτος με τεράστια ποσά για αποζημιώσεις.

–           Οι πιθανές πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ελλοχεύουν κινδύνους για τα ήδη πιεσμένα αποθεματικά των Ταμείων. Άλλωστε, αυτό ακριβώς συνέβη και την περίοδο 2010-2015 με τη μείωση μεν του μισθολογικού κόστους λόγω αποχωρήσεων, αλλά με την εκτόξευση του συνταξιοδοτικού κόστους.

–           Η εμπιστοσύνη στο κράτος οικοδομείται μέσα από τον εξορθολογισμό της λειτουργίας και των δομών του, τις ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, την εξάλειψη του τεράστιου σκανδάλου των εργολαβικών συμβάσεων παροχής έργου, τη μείωση των ανισοτήτων και την καταπολέμηση των κοινωνικών αυτοματισμών και της σύγκρουσης «όλων εναντίον όλων».

–           Η εξοικονόμηση δημοσίων πόρων είναι δυνατόν –και ήδη δρομολογείται– να επέλθει από αναδιοργάνωση της συνολικής διοικητικής αρχιτεκτονικής του κράτους, με ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του και ενίσχυση της διαλειτουργικότητας, αποτελεσματικό έλεγχο των δαπανών του, διαφάνεια και ανοιχτή διακυβέρνηση.

–           Σε χώρες με πρότυπη λειτουργία δημόσιας διοίκησης, όπως η Δανία, η Σουηδία και η Νορβηγία, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, τα ποσοστά απασχόλησης στον δημόσιο τομέα αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 30% της συνολικής απασχόλησης.

–           Δεν επιθυμούν να ενισχύσουν το κοινωνικό πρόσημο των μεταρρυθμίσεων, να επενδύσουν στην Ελλάδα και τους ανθρώπους της, να σπάσουν τα μονοπώλια που οι ίδιοι δημιούργησαν και συντηρούν.

–           Επιδιώκουν συνειδητά να οξύνουν τις κοινωνικές αντιθέσεις και να απονομιμοποιήσουν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα σημαντικών δημοσίων υπηρεσιών.

–           Τα όποια κέρδη που αποκόμισαν από τη νεοφιλελεύθερη μισθολογική συμπίεση αποθησαυρίστηκαν στο εξωτερικό, όπως αποκαλύπτεται το τελευταίο διάστημα και δεν επενδύθηκαν στην Ελλάδα και το εργατικό δυναμικό της.

Αναλυτικά η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στον ΣΕΒ:

Λαθροχειρείες του ΣΕΒ Νο_3

Πηγή : http://www.minadmin.gov.gr

 

 

40% του μισθού τους έχασαν οι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2009 – «… ο ΣΕΒ υπολογίζει τους απασχολούμενους στο δημόσιο τομέα το 2015 σε 770.000 άτομα (!!!!), ενώ τα στοιχεία της απογραφής δείχνουν ότι ο αριθμός ανέρχεται στις 563.000

«Λαθροχειρίες» διαπιστώνει το υπουργείο Εσωτερικών, στις αιτιάσεις του ΣΕΒ περί «διογκωμένου Δημόσιου»

Βερναρδάκης αποδομεί ΣΕΒ: Πόσα μέλη του επιβιώνουν από το “κακό” δημόσιο;

«Ο καλός Ιδιωτικός τομέας και το κακό Δημόσιο». Επιχειρηματίες φοροδιαφεύγουν, παρακάμπτοντας κεφαλαιακούς περιορισμούς και capital controls μέσω βουλγαρικών POS

Δημόσιο: Απολύσεις, περικοπές και «πάγωμα» προσλήψεων – Ποια είναι τα «πρόσθετα, προληπτικά» μέτρα που ζητούν οι δανειστές. Πυρά Μαξίμου κατά Μητσοτάκη: Υιοθετεί πλήρως τις θέσεις του ΔΝΤ

Ντ. Μπακογιάννη σε συνταξιούχο IKA: “Αφήστε την καραμέλα… 40 χρόνια ζήσατε καλά!” (βίντεο)

«Ο καλός Ιδιωτικός τομέας και το κακό Δημόσιο». Οι αριθμοί φωτογραφίζουν τους «ενόχους» της φοροδιαφυγής. Δείτε και θα καταλάβετε την κοροϊδία!!

 

 

 

 

Advertisements