Ο ΣΕΒ ζητά αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, τον οποίο χαρακτήρισε «παλιό». Μήπως πρέπει να αλλάξει ο νόμος 2190 του 1920 που εξακολουθεί να ισχύει για τη σύσταση ανωνύμων εταιρειών;

perif_aigaiopel_enimerosi_42blue_1small

O Θ. Φέσσας, τάχθηκε υπέρ των αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο, τον οποίο χαρακτήρισε «παλιό», κάτι που επαναφέρει στο προσκήνιο τις συζητήσεις για το πώς και ποιοι θα μπορούν να προκηρύσσουν απεργία.

 

N2190_1920         N1264_1982

«Όχι» στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, «όχι» στην επαναφορά του lock out , αλλά «ναι» στις αλλαγές στο συνδικαλιστικό και στον εργασιακό νόμο, λέει ο ΣΕΒ, στον απόηχο των πρώτων κανονιοβολισμών με το Κουαρτέτο για το «πακέτο» του Εργασιακού, που αποτελεί μέρος της δεύτερης αξιολόγησης.  

Διευκρινίσεις σχετικά με την ανάλυση του ΣΕΒ για τους μισθούς και το πλήθος των εργαζομένων στο Δημόσιο, έδωσε κατά τη διάκρεια συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Φέσσας, λέγοντας ότι ο ΣΕΒ δεν πρότεινε μείωση υπαλλήλων ή περικοπές μισθών αλλά έδωσε ένα συγκριτικό στοιχείο ως προς το τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη και ζητά αύξηση της παραγωγικότητας του Δημοσίου.

«Ξεκάθαρα, δεν είμαστε υπέρ των ομαδικών απολύσεων. Είναι επαρκές το πλαίσιο όπως ισχύει», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, συμπληρώνοντας ότι δεν χρειάζεται η επαναφορά του lock out, που είχε βάλει στο τραπέζι η Τρόικα το Σεπτέμβριο του 2014. Αντιθέτως, ο Θ. Φέσσας, τάχθηκε υπέρ των αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο, τον οποίο χαρακτήρισε «παλιό», κάτι που επαναφέρει στο προσκήνιο τις συζητήσεις για το πώς και ποιοι θα μπορούν να προκηρύσσουν απεργία. Σύμφωνα με προτάσεις των δανειστών, τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται από την πλειοψηφία των εργαζομένων και όχι από τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων, κάτι που σύμφωνα με τα συνδικάτα οδηγεί στην πραγματικότητα στην κατάργηση των απεργιών δια της πλαγίας οδού.

Μισθοί- επιδόματα

«Οι εργασιακές σχέσεις δεν είναι μόνο επιδόματα, αυξήσεις, 13ος μισθός, ωράρια», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, σημειώνοντας ότι ζητούμενο πρέπει να είναι το πώς μπορεί να αυξάνεται η παραγωγικότητα των επιχειρήσεων και να έχουν μέρισμα οι εργαζόμενοι τους. Επί της ουσίας ο Θ. Φέσσας άνοιξε τη συζήτηση για νέου τύπου συλλογικές διαπραγματεύσεις- «με ανοικτούς ορίζοντες» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- από τη στιγμή που η κρίση έχει ανατρέψει όλα τα δεδομένα.

13ος-14ος μισθός

Ειδικά όσον αφορά στο θέμα του 13ου- 14ου μισθού, που ως γνωστόν έχουν καταργηθεί στο Δημόσιο, ο πρόεδρος του ΣΕΒ ξεκαθάρισε ότι δεν βάζει θέμα κατάργησης τους, αλλά παρατήρησε ότι θα μπορούσαν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να συζητούν και να αποφασίζουν για το πώς θα μοιράζεται το μισθολογικό κόστος, δηλαδή αν θα είναι σε 12, 13, 14 ή 15 «κομμάτια», χωρίς αυτό να μειώνεται. Ωστόσο, είναι προφανές ότι αν εξαιρέσει κανείς κάποιες δεκάδες ή εκατοντάδες μεγάλες επιχειρήσεις, με εταιρική υπευθυνότητα έναντι των εργαζομένων τους, μια τέτοια «ευελιξία» θα έδινε το «πάτημα» σε χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις να καταστρατηγήσουν το πλαίσιο και στην πραγματικότητα όχι να κατανείμουν καλύτερα το μισθολογικό κόστος σε ετήσια βάση, αλλά απλώς να καταργήσουν το 13ο ή το 14ο μισθό ή και τους δύο.

Ωράρια εργασίας

Μεγαλύτερη ευελιξία συζητά ο ΣΕΒ και όσον αφορά στα ωράρια εργασίας ήτοι τη δυνατότητα επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να συμφωνούν στην παροχή εργασίας π.χ. 60 ωρών τη μια εβδομάδα και το συμψηφισμό της με την εργασία της επόμενης εβδομάδας ή διευθέτηση της διαφοράς ωραρίου σε διάστημα π.χ. ενός μήνα. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση, είναι προφανές ότι πέρα από τις επιχειρήσεις που τηρούν πολλές φορές με θρησκευτική ευλάβεια την εργατική νομοθεσία, μια τέτοια ευελιξία θα οδηγούσε σε ασυδοσία, με δεδομένη και τη μάλλον «λίγη» παρουσία της Επιθεώρησης Εργασίας.

Πρόωρες εκλογές
Αν και διπλωματικός, ο πρόεδρος του ΣΕΒ δεν έκρυψε την αντίθεση του στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. «Αν βάζει κάποιος βάρος και εμπόδια συνεχώς, αυτό είναι θέμα σημαντικό, αλλά δεν μπορούμε να το λύσουμε εμείς», τόνισε χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας να απαντήσει σε ερώτηση για το κατά πόσο είναι επιβεβλημένο να κάνει «ανοίγματα» η κυβέρνηση και σε άλλα κόμματα, μετά από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Επίσης σημείωσε την ανάγκη για αναπτυξιακά αντίβαρα όπως η διευθέτηση φορολογικών εκκρεμοτήτων με τη συνδρομή ορκωτών ελεγκτών, το φορολογικό πιστοποιητικό και η πάταξη της φοροδιαφυγής η οποία όπως είπε με σύγχρονα και απλά μέσα μπορεί σε μεγάλο βαθμό να συλληφθεί καθώς οι σχέσεις περιουσίας και καταθέσεων με εισοδήματα μπορούν πλέον εύκολα να ελέγχονται.

Τέλος σε ερώτηση για τις αποκρατικοποιήσεις και τις σχετικές τοποθετήσεις ορισμένων κυβερνητικών στελεχών ο κ. Φέσσας ανέφερε πως όποια κρατική επιχείρηση ιδιωτικοποιήθηκε έγινε πολύ πιο αποδοτική και βοήθησε στα έσοδα. «Με καλό μάνατζμεντ, χωρίς νεποτισμό και αναξιοκρατία μπορεί να υπάρξει καλύτερη απόδοση. Ούτε ο ΟΤΕ ούτε το λιμάνι έφυγαν από τη χώρα, αντίθετα δημιουργήθηκε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγές : http://www.kathimerini.grhttp://www.iefimerida.grhttp://www.aftodioikisi.grhttp://www.newsit.gr

 

40% του μισθού τους έχασαν οι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2009 – «… ο ΣΕΒ υπολογίζει τους απασχολούμενους στο δημόσιο τομέα το 2015 σε 770.000 άτομα (!!!!), ενώ τα στοιχεία της απογραφής δείχνουν ότι ο αριθμός ανέρχεται στις 563.000

«Λαθροχειρίες» διαπιστώνει το υπουργείο Εσωτερικών, στις αιτιάσεις του ΣΕΒ περί «διογκωμένου Δημόσιου»

Βερναρδάκης αποδομεί ΣΕΒ: Πόσα μέλη του επιβιώνουν από το “κακό” δημόσιο;

«Ο καλός Ιδιωτικός τομέας και το κακό Δημόσιο». Επιχειρηματίες φοροδιαφεύγουν, παρακάμπτοντας κεφαλαιακούς περιορισμούς και capital controls μέσω βουλγαρικών POS

Δημόσιο: Απολύσεις, περικοπές και «πάγωμα» προσλήψεων – Ποια είναι τα «πρόσθετα, προληπτικά» μέτρα που ζητούν οι δανειστές. Πυρά Μαξίμου κατά Μητσοτάκη: Υιοθετεί πλήρως τις θέσεις του ΔΝΤ

Ντ. Μπακογιάννη σε συνταξιούχο IKA: “Αφήστε την καραμέλα… 40 χρόνια ζήσατε καλά!” (βίντεο)

«Ο καλός Ιδιωτικός τομέας και το κακό Δημόσιο». Οι αριθμοί φωτογραφίζουν τους «ενόχους» της φοροδιαφυγής. Δείτε και θα καταλάβετε την κοροϊδία!!

Κρεσέντο νεοφιλελευθερισμού από Κικίλια: Η αναδιανομή του πλούτου κάνει τους φτωχούς τεμπέληδες (video)

Μητσοτάκης: Επιμένοντας στην ποσόστωση στην κλίμακα αξιολόγησης, πρώτη προτεραιότητα η αξιολόγηση προσωπικού, δομών και υπηρεσιών στους δήμους

Συναντήθηκαν Μητσοτάκης – Θεοδωράκης. Αποφασισμένοι, παρά τις διαφορές τους, να συμπλεύσουν για μεγάλες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα (δημόσιο, αποκρατικοποιήσεις, …)

Έχει δίκιο ο Κυριάκος που φωνάζει για τις χιλιάδες των διορισμών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κεντρική εκδήλωση της Ν. Δ. στη Ρόδο επανέλαβε τα γνωστά γραφικά «….δεν γίνεται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να αξιολογούνται με δέκα…..»

 

Advertisements