Συνδικαλιστικός “εμφύλιος” στις πλάτες των εργαζομένων για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών

perif_aigaiopel_enimerosi_42blue_1small

Μπορεί να μην γνωρίζουμε το τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών καθώς δεν έχει τεθεί ακόμη σε δημόσια διαβούλευση, αλλά ήδη προκαλεί συνδικαλιστικό “εμφύλιο”.   

Αφορμή προ ημερών ανακοίνωση του ΠΑΜΕ-ΟΤΑ με την οποία κατηγορείται η «πράσινη» ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι «έτρεξε να συμμετάσχει στη διαβούλευση του νομοσχεδίου και πήρε μέρος στην κοροϊδία της κυβέρνησης και το ΜΕΤΑ (πρώην ΣΥΡΙΖΑ και νυν ΛΑΕ) ότι «πανηγυρίζει με άρθρα και ανακοινώσεις για τα καλά που κάνει η κυβέρνηση στους υπαλλήλους των Δήμων».

Στο ΠΑΜΕ-ΟΤΑ με το οποίο έχει ανοικτό μέτωπο εδώ και καιρό, απάντησε σήμερα με καθυστέρηση 11 ημερών η «πράσινη» Συνδικαλιστική Αννατροπή, δηλαδή, η πρώην παράταξη του Θέμη Μπαλασόπουλου και νυν Νίκου Τράκα. Τι λέει: Ότι ναι μεν συμμετείχε στο διάλογο για το πολυνομοσχέδιο αλλά το έκανε για να λύσει προβλήματα των εργαζομένων. Θυμίζει, δε, ότι εχει καταγγείλει πολλάκις την κυβέρνηση και κατηγορεί το ΠΑΜΕ-ΟΤΑ για «κομματικό συνδικαλισμό» και «επικοινωνιακά τερτίπια».

Το πλήρες κείμενο της απάντησης της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής»:

Μια αναγκαία απάντηση στο Π.Α.ΜΕ.-Ο.Τ.Α.

Είναι ξεκάθαρο και από την τελευταία ανακοίνωση του Π.Α.ΜΕ.-Ο.Τ.Α. σε σχέση με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, πως κάποιοι έχουν ξεχάσει το ρόλο τους!!!

Επηρεασμένοι από τις κομματικές και μόνο σκοπιμότητες ξεχνούν πως στην Ομοσπονδία μας έχουν εκλέξει οι εργαζόμενοι για να τους εκπροσωπούμε για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν, μεγάλα ή μικρά.

Αλήθεια είναι πως τέθηκε υπόψη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. το προσχέδιο του Πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών στο οποίο είχαμε δέσμευση του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Γιάννη Μπαλάφα μετά από τρεις συναντήσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών (κάποιες από αυτές μετά από κινητοποιήσεις των εργαζομένων) πως θα συμπεριληφθούν διατάξεις για την επίλυση ζητημάτων που η Ομοσπονδία εδώ και καιρό έχει διεκδικήσει, όπως είναι η αναδρομική καταβολή της υπερβάλλουσας μείωσης, η μη παρακράτηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, η μισθολογική κατάταξη των εργαζομένων Δ.Ε. με εμπειρία κ.α.

Καταδικάσαμε και καταγγείλαμε  την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. για την διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη μείωση των συντάξεων και του εφάπαξ. Θα μας βρει αντιμέτωπους στο προσεχές μέλλον στις ομαδικές απολύσεις και στην ψήφιση του συνδικαλιστικού Νόμου που φιλοδοξεί να «πνίξει» τις όποιες αντιδράσεις υπάρχουν απέναντι στην λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού!!!

Αν όμως πρόκειται να λυθεί ακόμη και ένα ζήτημα από αυτά που πολλές φορές και με απώλεια μισθού (απεργίες) έχουμε διεκδικήσει… εμείς θα είμαστε εκεί.

Γιατί δεν κάνουμε κομματικό συνδικαλισμό… Γιατί, αυτός είναι ο ρόλος μας… Γιατί αυτό ζητούν οι εργαζόμενοι…

Η «Συνδικαλιστική Ανατροπή στους Ο.Τ.Α.» αφού μελέτησε διεξοδικά το προσχέδιο προσήλθε με συγκεκριμένη πρόταση στη διαπαραταξιακή συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο εκπρόσωπος του Π.Α.ΜΕ.-Ο.Τ.Α. Όχι μόνο δεν απείχε, συμμετείχε κάνοντας μόνο παρατηρήσεις-προσθήκες επί της πρότασης της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Δεν προσυπέγραψε το τελικό κείμενο διότι αποχώρησε πριν αυτό ολοκληρωθεί για προσωπικούς λόγους, παρότι δεν το απέκλεισε και τελικά αφού του δόθηκε «έτοιμη τροφή μασημένη στο πιάτο» εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας την «πλειοψηφία» της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α και χρησιμοποιώντας τα όσα η «Συνδικαλιστική Ανατροπή στους Ο.Τ.Α.» πρότεινε!!!

Τα επικοινωνιακά τερτίπια είναι προσφιλής τακτική του Π.Α.ΜΕ.-Ο.Τ.Α.!!! Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που άλλα λένε και άλλα πράττουν.

Πρόσφατα, στην Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α κατακεραύνωσαν τον Δήμο Ασπροπύργου που κατέταξε μισθολογικά τους Δ.Ε. με εμπειρία στην Υ.Ε. κατηγορία.

Συμφώνα με καταγγελίες εργαζομένων το ίδιο ακριβώς έχει συμβεί και στο Δήμο Φυλής αλλά και στο Δήμο Καισαριανής. Εκεί οι αυτοαποκαλούμενες «ταξικές δυνάμεις» ελέγχουν το Σωματείο. Μήπως εκεί δεν ενημέρωσαν το Π.Α.ΜΕ-Ο.Τ.Α.; Ή μήπως όταν ήδη ελέγχουν το Σωματείο ο «ταξικός αγώνας» γίνεται πιο «σαλονάτος» και πιο διαλλακτικός προκειμένου να μην «ταράξουμε τα νερά;

Αθήνα, Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής

Η προ ημερών ανακοίνωση του ΠΑΜΕ-ΟΤΑ:

«Κανένα από τα ουσιαστικά και πάγια αιτήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ δεν περιλαμβάνεται στο προσχέδιο νόμου. Το αντίθετο» και υπογραμμίζει:

  • Οι ιδιωτικοποιήσεις καλά κρατούν. Βλέπε το άρθρο 5 για τα δημοτικά ραδιόφωνα που γίνονται ΑΕ ή το άρθρο 42 όπου δίνει τη δυνατότητα ιδιωτικοποίησης των λογιστηρίων.
  • Με το άρθρο 37 το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας περιορίζεται σε κάποιες ειδικότητες και μπαίνει για πρώτη φορά το ζήτημα της κατηγοριοποίησης σε 3 κλίμακες (ενώ μέχρι τώρα είχαμε μόνο μία, αυτή των 150 ευρώ). Καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση τους εργαζομένους τα σωματεία, όλο τον κλάδο, για το γεγονός ότι τα ΒΑΕ θα ισχύουν μέχρι 31/12/2017 γιατί μετά θα εναρμονιστούν με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, δηλαδή θα καταργηθούν.
  • Επίσης το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για χιλιάδες συναδέλφους που εργάζονται στα κοινωνικά προγράμματα και δομές (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ κλπ) και για τις σχολικές καθαρίστριες πάει στις καλένδες, αφού επαναλαμβάνεται το έργο των μικρών παρατάσεων των προγραμμάτων. Ειδικά για τις καθαρίστριες σχολείων φέρνουν επανάληψη της προηγούμενης ρύθμισης και παρατείνουν το σημερινό καθεστώς των συμβάσεων και για το 2016-2017.
  • Για τους εργαζόμενους στις κοινωφελής επιχειρήσεις με το άρθρο 31 οι Δήμοι δεν υποχρεώνονται να μεταφέρουν το προσωπικό σε περίπτωση λύσης της, αλλά απλά έχουν τη δυνατότητα να το μεταφέρουν.
  • Στο άρθρο 8 για την παραίτηση των Δήμων από τα ένδικα μέσα ζητάει γνωμοδότηση από τον προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας, δηλαδή να πάρει το βάρος της απόφασης ο υπάλληλος και όχι η Δημοτική Αρχή!
  • Στο άρθρο 28 για την υπερβάλλουσα μείωση (προσωπική διαφορά) δεν περιέχει το σύνολο των συναδέλφων που επηρέασε η εγκύκλιος Μάρδα (μεταφερόμενο προσωπικό, δικαστικές αποφάσεις, διαθεσιμότητα) και δεν επιστρέφει και αναδρομικά τα χρήματα εκεί που έχουν παρακρατηθεί. Στο άρθρο 32 επιμένει να στερεί από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς που είχαν αναγκαστικά πάει στα σωφρονιστικά ιδρύματα να μπορούν να επιστρέψουν στους Δήμους που υπηρετούσαν.
  • Στο θέμα της παροχής των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) για την προστασία όλων των εργαζομένων και την μείωση των εργατικών ατυχημάτων στην ουσία και με την συγκεκριμένη ρύθμιση το ζήτημα της υγιεινής και ασφαλείας στην εργασία το βάζει σε αμφισβήτηση. Το νομοσχέδιο επιμένει σε διαδικαστικά ζητήματα για την οικονομική αποτίμηση των ΜΑΠ παρελθόντων ετών χωρίς να προβλέπει τη χορήγησή τους υποχρεωτικά, χωρίς να υποχρεώνει τους δημάρχους να τα καταβάλλουν και δεν αναφέρει τίποτα για τη μη παραγραφή τους.

Η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ έτρεξε να συμμετάσχει στη διαβούλευση του νομοσχεδίου και πίρε μέρος στην κοροϊδία της κυβέρνησης. Από την άλλη ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) πανηγυρίζει με άρθρα και ανακοινώσεις για τα καλά που κάνει η κυβέρνηση στους υπαλλήλους των Δήμων.

Η επίθεση κάθε μέρα μεγαλώνει, τελειωμό δεν έχει, δεν περνάει μέρα που να μην προστίθεται ένα αντιλαϊκό μέτρο. Τώρα είναι η ανάγκη να οργανώσουμε τη μάχη από τα κάτω με το δυνάμωμα των σωματείων και των μαζικών διαδικασιών».

Πηγή : http://www.aftodioikisi.gr

 

Πολυνομοσχέδιο: Σε εφτά κεφάλαια όλες οι ρυθμίσεις για τους ΟΤΑ

ΙΔΑΧ μερικής απασχόλησης. Μετά από αιτήματα φορέων, το ΥΠΕΣΔΑ εξετάζει σοβαρά το ζήτημα της αύξησης του ωραρίου μέχρι το ανώτατο όριο του πλήρως ωραρίου και στους ΟΤΑ Β’ βαθμού

Συνδικαλιστικά «παιχνίδια» (;) στις πλάτες των ΙΔΑΧ…

Advertisements