Στη δημοσιότητα το κείμενο που δόθηκε στα μέλη της επιτροπής για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τ.Α. Φαιδρότητες οι ισχυρισμοί ότι δεν υπήρχε εισήγηση.

perif_aigaiopel_enimerosi_42blue_1small

290616 Εισήγηση για τους ΟΤΑ

Η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τίθεται υπό διεξοδική μελέτη από την επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία συγκροτήθηκε αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό, προκειμένου να εντοπισθούν και να επιλυθούν οι παθογένειες του Καλλικράτη, με την αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων αλλά και των πόρων στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης.   

290616 Εισήγηση για τους ΟΤΑ

Έργο της Επιτροπής είναι η καταγραφή και αξιολόγηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου που διέπει την οργάνωση και θεσμική και οικονομική λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνολικά και τις σχέσεις της με την Κεντρική και την Αποκεντρωμένη Δημόσια Διοίκηση, καθώς και η επεξεργασία και εισήγηση προς τον αρμόδιο υπουργό πρότασης για την αναμόρφωσή του, καθώς και η επεξεργασία και εισήγηση πρότασης για την αναμόρφωσή του, περιλαμβανόμενης και της κατάρτισης σχετικού σχεδίου νόμου.

Η Επιτροπή οφείλει να ολοκληρώσει το έργο της εντός 5 μηνών από τη συγκρότησή της, ενώ θα συγκροτηθούν 4 ομάδες εργασίας για επιμέρους ζητήματα του αντικειμένου της.

Κατά την επίσημη εναρκτήρια συνεδρίαση της επιτροπής, διατυπώθηκαν οι θέσεις των συμμετεχόντων :

Οι θέσεις της Κυβέρνησης 

https://eperifereia.wordpress.com/2016/06/23/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-

Οι θέσεις της ΕΝΠΕ

http://www.enpe.gr/nea/2016/06/25/sinedriase-i-epitropi-gia-tin-anatheorisi-tou-thesmikou-plaisiou-tis-ta.aspx

Οι θέσεις της ΚΕΔΕ

http://www.kedke.gr/?p=14489

Οι θέσεις της ΟΣΥΑΠΕ

prosexos_1

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής παραδόθηκε στα μέλη το έγγραφο στο οποίο καθορίζονται οι 4 άξονες των αλλαγών στην αυτοδιοίκηση.

Συνεδριάζει την Τετάρτη 22 Ιουνίου στο ΥΠΕΣΔΑ η Ομάδα Εργασίας για την εξειδίκευση της εφαρμογής του ν. 4369/2016 (συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων) στις Περιφέρειες και τους Δήμους

 

 

 

 

 

Advertisements