Οι θέσεις των εφοριακών για τον υποσταθμό υψηλής τάσης

perif_aigaiopel_enimerosi_42blue_1small

Οι θέσεις των εφοριακών για τον υποσταθμό υψηλής τάσης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Δωδεκανήσου, μετά τις νέες εξελίξεις στο θέμα του υποσταθμού της ΔΕΗ, επανέρχεται σε προγενέστερη ειλημμένη απόφαση του και αναφέρει τα εξής:    «1. Εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία διότι επανέρχεται το θέμα της κατασκευής του Υποσταθμού Υψηλής Τάσης και Κέντρου Διανομής της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλαο και ειδικότερα σε θέση που γειτονεύει με κατοικίες, δημοτικά σχολεία, παιδικό σταθμό και φυσικά το κτίριο της Δ.Ο.Υ. Ρόδου, στο οποίο εργαζόμαστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα και το οποίο επισκέπτονται καθημερινά πλήθος κόσμου. Σε μια τέτοια πυκνοκατοικημένη περιοχή δεν μπορεί να έχει θέση ένας υποσταθμός υψηλής τάσης.

  1. Εκφράζει την απορία του γιατί δεν γίνεται σεβαστή και δεν εφαρμόζεται η ομόφωνα ειλημμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που αποκλείει τη δημιουργία και λειτουργία υποσταθμού υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και σε οποιαδήποτε άλλη πυκνοκατοικημένη περιοχή. Αναρωτιόμαστε ποιος άλλος τελικά αποφασίζει για τα σημαντικά έργα που πρόκειται να γίνουν στον τόπο μας, εκτός από το δημοτικό συμβούλιο, το μόνο αρμόδιο και δημοκρατικά εκλεγμένο  θεσμικό όργανο της πόλης μας.

  2. Εκφράζει τον προβληματισμό του γιατί η δημοτική αρχή δεν παίρνει το μέρος των κατοίκων της περιοχής που εκπροσωπεί. Και μόνο η πιθανότητα επίδρασης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία μικρών παιδιών και των κατοίκων, ένα θέμα υγείας τόσο σημαντικό για το οποίο δεν υπάρχει ακόμη καθαρή απάντηση από την επιστήμη, θα έπρεπε να ευαισθητοποιήσει όλους τους αρμόδιους φορείς να πάρουν σαφή θέση κατά της κατασκευής του υποσταθμού στη συγκεκριμένη περιοχή.

  3. Είναι απαραίτητο να βάλλουμε πάνω από όλα την υγεία των κατοίκων, η οποία αποτελεί υπέρτατο αγαθό και να δηλώσουμε σε όσους επικαλούνται την «ανάπτυξη» ότι ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος: Στεφανάκης Θεοδόσιος
Ο γεν. γραμματέας: Μπόβολος Θωμάς»

Πηγή : http://www.rodiaki.gr

Advertisements