Θα θέλαμε να δούμε και τους δύο συνδικαλιστικούς Συλλόγους , Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, να επιτυγχάνουν το ίδιο επίπεδο συνεννόησης και συνεργασίας που έχει επιτύχει το πολιτικό προσωπικό

perif_aigaiopel_enimerosi_42blue_1small

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, μέλος της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σχετικά με τις δηλώσεις του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, έκανε το παρακάτω σχόλιο:    

 «Το θέμα της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση.

Ζούμε σε δημοκρατική χώρα και η κατάθεση απόψεων δεν έχει ακόμη απαγορευτεί . Σε λογοκρισία απόψεων δεν πρόκειται να επιδοθούμε.

Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε τεράστιες, για να έχουμε την «πολυτέλεια» της  τεχνητής διόγκωσης  σοβαρών ζητημάτων, για εσωτερική και μόνο κατανάλωση.

Οι αιρετοί, όλο το πολιτικό προσωπικό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  έχει επιτύχει πολύ υψηλό επίπεδο συνεννόησης και τα θετικά αποτελέσματα αυτής  της αγαστής συνεργασίας είναι ορατά στο σύνολο των νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, παρά τις δυσκολίες της  χρονικής συγκυρίας .

Σεβόμαστε την λειτουργία των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων της  Περιφέρειας. Θα θέλαμε να δούμε και τους δύο συνδικαλιστικούς Συλλόγους , Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, να επιτυγχάνουν το ίδιο  επίπεδο συνεννόησης και συνεργασίας που έχει επιτύχει το πολιτικό προσωπικό, προς όφελος  των νησιών μας.

Όσοι μιλούν για υποκινούμενες ενέργειες,  να κοιτάξουν τα του οίκου τους και να αναζητήσουν εκεί τις απαντήσεις στην αγωνία τους».

Πηγή : http://www.pnai.gov.gr

Με αφορμή το θόρυβο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση του υπομνήματος του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου και το αίτημα “περί μεταφοράς της έδρας της Περιφέρειας από τη Σύρο στη Ρόδο”, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Προσπερνάμε  και παρακάμπτουμε τα κοντόφθαλμα στερεότυπα και τις διχαστικές ιδεολογικές σημάνσεις και αντιλήψεις ορισμένων – ευτυχώς λιγοστών – εκπροσώπων  του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου καθώς και την παρωχημένη νοοτροπία της πολιτικής εκμετάλλευσης μέσω της διαστρέβλωσης της αλήθειας, όσων πολιτικών παραγόντων προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου έχει πετύχει σε πολιτικό επίπεδο,  την άριστη συνεργασία όλων των Περιφερειακών Παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Περιφερειάρχη, των Αντιπεριφερειαρχών, των Δημοτικών Αρχών και των φορέων και των δύο Νομών, εξασφαλίζοντας τη συνοχή στη διανησιωτική συνεργασία, ως βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη των  δύο μεγάλων νησιωτικών συμπλεγμάτων του Αιγαίου.

Διαβεβαιώνουμε ότι κλείνοντας τα αυτιά μας «στις σειρήνες της διάσπασης», θα συνεχίσουμε απερίσπαστοι το έργο μας με το ίδιο αίσθημα ευθύνης, η οποία  έχει άλλωστε συνομολογηθεί, προκειμένου να ολοκληρώσουμε τον πολιτικό σχεδιασμό μας για το Νότιο Αιγαίο, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε προεκλογικά, υπενθυμίζοντας  ότι μοναδικός μας στόχος είναι και θα παραμείνει η ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ισχυρή πολιτική ηγεσία, η οποία μέχρι σήμερα έχει αποδείξει με τις πράξεις της και το σεβασμό της απέναντι στους πολίτες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, ότι δε χρειάζεται υποδείξεις – ειδικά σε ανυπόστατα ζητήματα- τα οποία κάποιοι επιχειρούν να αναδείξουν και να μεγαλοποιήσουν προκειμένου  να διασωθούν από τη συνδικαλιστική και πολιτική ανυπαρξία τους».

Πηγή : http://www.pnai.gov.gr

 

ΣΥΠΝΑΠΕΔ : Υπόμνημα προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουπλή

Advertisements