25.000 πολίτες, απάντησαν επώνυμα στην ηλεκτρονική διαβούλευση για το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. 8 στους 10 ζητούν λιγότερο Κράτος (απολύσεις!)

perif_aigaiopel_enimerosi_42blue_1small

Στην «γραμμή» Μητσοτάκη (απολύσεις) αναφορικά με το Δημόσιο φαίνεται ότι κινούνται 24.677 πολίτες που έλαβαν μέρος στην ηλεκτρονική διαβούλευση στην οποία προχώρησε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.   

Συγκεκριμένα, πάνω από «λουκέτο» σε κρατικούς φορείς προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα ενώ στην πλειοψηφία τους θέλουν αξιολόγηση των στελεχών και των υπηρεσιών από ανεξάρτητο φορέα. Επίσης, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι παρά το γεγονός ότι Νέα Δημοκρατία κατέχει την πλειοψηφία σε δήμους και περιφέρειες, ελάχιστοι φαίνεται να πιστεύουν στην αποκέντρωση μέσω μεταφοράς αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση.

Αναλυτικά στο ερώτημα:  «Το κράτος χρειάζεται για τις ανάγκες του περισσότερα χρήματα απ’ όσα εισπράττει. Για να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του πώς κρίνετε τις παρακάτω επιλογές;», οι απαντήσεις ήταν κατά σειρά οι εξής:

-Να κλείσουν κρατικοί φορείς για να μειωθεί το κόστος: Συμφωνώ: 84% – Διαφωνώ: 16%

-Να  μειωθούν οι λειτουργικές δαπάνες του κράτους: Συμφωνώ: 90,4%  – Διαφωνώ: 9,6%

-Να μειωθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες:  Συμφωνώ: 50,8% -Διαφωνώ: 49,2%

Παράλληλα στο ερώτημα: «Πώς μπορεί να βελτιωθεί η λειτουργία του Δημόσιου στην Ελλάδα;» στο οποία είχαν μέχρι δύο επιλογές, απάντησαν ως εξής:

-Με αξιολόγηση των στελεχών και των υπηρεσιών από ανεξάρτητο φορέα: 32,8%

-Με διεύρυνση των υπηρεσιών που παρέχονται μέσω ίντερνετ: 25%

-Με περιορισμό των γραφειοκρατικών διαδικασιών: 21,2%

-Με συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών: 15,3%

-Με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων σε φορείς της Αυτοδιοίκησης: 5,6%.

Πηγές : http://www.eleftherostypos.gr    http://www.aftodioikisi.gr

Η ΝΔ κάνει 20 ερωτήσεις στους πολίτες για το κυβερνητικό της πρόγραμμα

Αυτός που έχει ανάγκη παροχής υγείας, ασφάλειας, πολιτισμού, παιδείας, συγκοινωνίας, νερού, ενέργειας, αυτός ΔΕΝ μπορεί να το αναζητήσει στην ελεύθερη αγορά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα με τo εκατομμύριο των ανέργων.

Μητσοτάκης για δημόσιο: Θα απολύσω παράνομους, θα ανακατανείμω προσωπικό (βίντεο)

 

Advertisements