Ο καλός Ιδιωτικός τομέας και το κακό Δημόσιο : Μόνο την τετραετία 2008-2012 τα έξοδα ΔΣ του Μαρινόπουλου ήταν 188 εκατ. ευρώ, την ώρα που ο όμιλος κατέρρεε

perif_aigaiopel_enimerosi_42blue_1small

Αποτέλεσμα εικόνας για μαρινοπουλος

Μόνο την τετραετία 2008-2012 τα έξοδα ΔΣ του Μαρινόπουλου ήταν 188 εκατ. ευρώ, την ώρα που ο όμιλος κατέρρεε, τόνισε ο επικεφαλής των ελληνικών επιμελητηρίων Κ.Μίχαλος μιλώντας Στο Κόκκινο και την Φυλή των Φίλων του Κ.Αρβανίτη.   

Αποτέλεσμα εικόνας για μιχαλος

Η ελληνική οικονομία απέφυγε την δική της Lehman Brothers λίγο πριν καταρρεύσει, είπε ο κ.Μίχαλος για να αποδόσει το μέγεθος του ομίλου Μαρινόπουλου σε σχέση με την ελληνική οικονομία.

«Ευτυχώς όταν υπάρχει αγαστή συνεργασία κυβέρνησης, φορέων της αγοράς και των τραπεζών, λύσει πάντα βρίσκονται … δεν είναι η καλύτερη, αλλά φανταστείτε να «έσκαγαν» 822 εκατ. ευρώ οφειλών σε 3.000 προμηθευτές, οι περισσότεροι μικρές επιχειρήσεις», τόνισε.

Μόνο τον Ιούλιο, οι επιταγές του Μαρινόπουλου που έμειναν ακάλυπτες οδήγησαν τον Τειρεσία να ανακοινώσει ότι τα «φέσια» στην αγορά αυξήθηκαν κατά 365% σε σχέση με το προηγούμενο δίμηνο, όπως ανέφερε.

Εκατομμύρια πήραν τα μέλη του ΔΣ πριν την κατάρρευση

Ο κ.Μίχαλος σημείωσε ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ερευνήσει βαθύτατα την υπόθεση, καθώς ο Μαρινόπουλος, αν και δεν κατέθετε τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία από το 2008, συνέχισε να χρηματοδοτείται από τις τράπεζες μέχρι και λίγο πριν κάνει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99.

Την ίδια ώρα, τα μέλη του ΔΣ φαίνονται να πήραν τεράστια ποσά,ενώ ο όμιλος κατέρρεε.

Οπως είπε ο κ.Μίχαλος, την τριετία 208-2011 εγγράφηκαν 120 εκατ. ευρώ σε έξοδα Δ.Σ., ενώ μόνο το 2012 άλλα 68 εκατ. ευρώ!

«Κάποιο πάρτι γινόταν … δεν είναι δυνατόν να κρεμάμε στα μανταλάκια μικροεπιχειρηματίες που χρησιμοποίησαν μερικές χιλιάδες ευρώ από το ΦΠΑ για κεφάλαιο κίνησης και να αφήνουμε τους μεγαλοκαρχαρίες», τόνισε ο κ.Μίχαλος.

Σημείωσε μάλιστα ότι για το θέμα ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό, και είναι σίγουρος ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Πηγή : http://www.stokokkino.gr

 

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων των εταιρειών Μαρινόπουλος

 

Advertisements