Τηλεοπτικό τοπίο : «….τόσα χρόνια αυτές οι επιχειρήσεις δεν πλήρωναν γιατί προστατεύονταν»

perif_aigaiopel_enimerosi_42blue_1small

Αποτέλεσμα εικόνας για Τηλεοπτικά κανάλια

Την ικανοποίηση του για την είσπραξη των 246 εκατ. Ευρώ από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, N. Βούτσης, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.  “Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού είναι μία δικαίωση όσων έδωσαν την πολιτική μάχη για τη νομιμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο και την αποκόμιση εσόδων για το δημόσιο” δήλωσε ο Νίκος Βούτσης και υπογράμμισε ότι το τελικό συνολικό όφελος τεκμηριώνει ότι υπήρχε συγκροτημένο «μπλοκ» των οκτώ που μέχρι τώρα κυριαρχούσαν στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση.   

Ο Πρόεδρος της Βουλής μάλιστα υπενθύμισε πως ακόμα και οι δανειστές είχαν υπολογίσει ήδη από το πρώτο μνημόνιο, περίπου 200- 300 εκατομμύρια ευρώ ως έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες, ωστόσο όπως είπε ο Νίκος Βούτσης οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν προχώρησαν τη διαδικασία.

Η επιτυχία του διαγωνισμού «καταρρίπτει πλήρως όλη την επιχειρηματολογία περί λύτρων … τόσα χρόνια αυτές οι επιχειρήσεις δεν πλήρωναν γιατί προστατεύονταν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Βούτσης: Το «ελληνικό ολοκαύτωμα» και η δικαίωσηΟ Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στην Digea, για την οποία όπως είπε, από τη διανομή του ψηφιακού σήματος το ελληνικό δημόσιο εισπράττει 18 εκατ. ευρώ, ενώ από τις αντίστοιχες άδειες κινητής τηλεφωνίας το όφελος ήταν 300 εκατ. Ευρώ. Ο Νίκος Βούτσης σχολίασε χαρακτηριστικά «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε τέλος ότι το εξαιρετικά μεγάλο τίμημα, επαναφέρει σε άλλη βάση τη συζήτηση για τα MME, ενώ τόνισε ότι η διαδικασία αναγνωρίστηκε από όλες τις πλευρές που συμμετείχαν.

Παναγιώτης Ψυχάρης: «Υπέγραψα εγγυήσεις με αέρα»

Με μια… «βόμβα» αποφάσισε να κλείσει την παρουσία του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο Παναγιώτης Ψυχάρης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ Παναγιώτης Ψυχάρης, απαντώντας σε ερώτηση του του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου, δήλωσε ότι υπέγραψε εγγυήσεις ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, με αέρα.

Ο διάλογος των δύο ανδρών κύλησε κάπως έτσι:

Σωκράτης Φάμελλος: «Ο κ. Ψυχάρης έστησε μια εταιρεία θυγατρική που πήρε δάνεια πολλών εκατομμυρίων. Στην συνέχεια η εταιρεία αυτή συγχωνεύτηκε με τον ΔΟΛ και έτσι τα χρέη – δάνεια – πέρασαν στην μητρική εταιρεία. Προσωπικά δάνεια του κ. Ψυχάρη πέρασαν στον ΔΟΛ

Από το private banking της Alpha bank ή της Πειραιώς, διαπιστώνεται ότι ο πατέρας σας έχει 12 εκατ. ευρώ προσωπική περιουσία. Εσείς ο ίδιος είπατε ότι σας ζήτησε η τράπεζα και βάλατε 15 εκατ. ευρώ . Που τα βρήκατε τα 15 εκατομμύρια εσείς και που που βρήκε τα 12 ο πατέρας σας όταν μας λέτε ότι ο πατέρας ξεκίνησε ως βιοπαλαιστής δημοσιογράφος;».

Παναγιώτης Ψυχάρης: «Είπα ότι υπέγραψα εγγυήσεις 15 εκατομμύρια ευρώ. Είπα υπέγραψα δεν είπα ότι τα έβαλα 15 εκατομύρια ευρώ. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Οι εγγυήσεις δεν σημαίνουν και cash».

Σωκράτης Φάμελλος: «Πως εγγυηθήκατε»;

Παναγιώτης Ψυχάρης:  «Με αέρα».

Σωκράτης Φάμελλος: «Με αέρα; Είπατε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής με αέρα»;

Ο κ. Ψυχάρης απαντώντας και πάλι στον κ. Φάμελλο για το αν ο ΔΟΛ είναι υγιής επιχείρηση ενώ έχει 180 εκατομμύρια ευρώ δάνεια είπε «Όπως την βλέπω εγώ (σ.σ. την επιχείρηση) είναι υγιής με ένα υγιές μέλλον μπροστά της»

«Το MEGA υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει παρά τις ονειρώξεις κάποιων»,δήλωσε νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ και μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., διαβεβαιώνοντας ότι το κανάλι δεν κλείνει, όπως προεξοφλούν κάποιοι και θα συνεχίσει να παράγει πρόγραμμα. 

Κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά την υπόθεση της δανειοδότησης ΜΜΕ και κομμάτων, ο κ. Ψυχάρης τόνισε ότι «η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ δεν είναι Μαρινόπουλος», σημειώνοντας ότι «βρίσκεται σε μια πορεία να βολέψει τα οικονομικά της και να τακτοποιηθεί σε μια δύσκολη οικονομική συνθήκη σαν αυτή που διανύουμε». 

Ερωτηθείς από τον ανεξάρτητο βουλευτή Ν. Νικολόπουλο ποιος θα πληρώσει για τα δάνεια του MEGA, ο μάρτυρας του απάντησε: «Τα δάνεια θα τα πληρώσει αυτός που τα πληρώνει μέχρι σήμερα. Το MEGA δεν κλείνει. Θα συνεχίσει να υπάρχει. Μπορεί να είναι η φαντασίωσή σας, η ονείρωξή σας, αλλά δεν κλείνει».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν και από άλλους βουλευτές σχετικά με το τι θα κάνει το MEGA, δεδομένου του αποκλεισμού του από την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών που βρίσκεται σε εξέλιξη και αν βγει εκτός της ψηφιακής πλατφόρμας της DIGEA, ο κ. Ψυχάρης ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλες τεχνολογικές δυνατότητες μετάδοσης μέσω ίντερνετ, μέσω δορυφόρου είτε μέσω NOVA, OTE TV κλπ., κάτι που προκάλεσε εκνευρισμό σε μερικούς βουλευτές οι οποίοι έσπευσαν να μιλήσουν για «αντάρτικο του MEGA». Μάλιστα μια φράση του τροφοδότησε περαιτέρω αυτό τον εκνευρισμό: «Ο ΔΟΛ έχει στις σκέψεις του και το ΒΗΜΑ ΤV. Αλλά να μείνει μεταξύ μας…», είπε με νόημα.

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν καταβλήθηκε κάποιο χρηματικό ποσό για την τηλεοπτική άδεια του MEGA από τον ΔΟΛ ο κ. Ψυχάρης απάντησε «θα σας γελάσω» (!)

Όσον αφορά την καθυστέρηση καταβολής μισθών στους εργαζόμενους του ΔΟΛ(3 μήνες) ο κ. Ψυχάρης δήλωσε πως το συγκεκριμένο θέμα δεν αφορά την Επιτροπή. Αρχικά χαρακτήρισε τις «κατηγορίες» ως φήμες ενώ αργότερα είπε πως υπάρχουν κάποιες… δυστοκίες που όμως διορθώνονται.

Υπενθυμίζουμε πως στις 3/8 είχε κληθεί να καταθέσει ο πατέρας του, Σταύρος Ψυχάρης, όμως η συνεδρίαση διακόπηκε, λόγω δυσκολιών του μάρτυρα στην επικοινωνία.

Προηγουμένως, η Επιτροπή αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να καλέσει την ερχόμενη Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, τον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά»,Γιάννη Κουρτάκη, προκειμένου να καταθέσει για το δάνειο που είχε πάρει, ύψους 960.000 ευρώ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Σωκράτης Φάμελος, είχε γνωστοποιήσει επιστολή του εκδότη, στην οποία σημείωνε ότι λόγω της διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση έχει την ιδιότητα του «υπόπτου» και εξηγήσεις παρέχει μόνο ενώπιον του φυσικού του δικαστή. Ωστόσο, συμπλήρωνε πως εάν το επιθυμεί η Επιτροπή, θα έρθει να καταθέσει.

 

Πηγές : www.dikaiologitika.gr   http://www.altsantiri.gr

Γιατί κ. Καψή το MEGA βρέθηκε σε αυτή την δεινή κατάσταση; – Για τον υπερδανεισμό και την κακοδιαχείριση ευθύνονται όλοι οι άλλοι και όχι η διοίκηση; – Που πήγαν οι θυσίες των εργαζομένων που κόψατε δυο φορές τους μισθούς τους;

Advertisements