ΣΥΠΝΑΠΕΔ : Ο παραγκωνισμός των Περιφερειών στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο για τον έλεγχο και την προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος

perif_aigaiopel_enimerosi_42blue_1small

image0018.jpg

Στο νομοσχέδιο για τον έλεγχο και την προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος, συστήνεται στην έδρα κάθε περιφέρειας (ως γεωγραφικός και όχι ως διοικητικός όρος) Διεύθυνση Παρατηρητηρίου Δομημένου Περιβάλλοντος υπαγόμενη απ’ ευθείας σε γενική Δ/νση του Υπουργείου σας και αντίστοιχα τμήματα σε κάθε περιφερειακή ενότητα υπαγόμενα στην έδρα της περιφερειακής διεύθυνσης.   

Διαπιστώνουμε ότι για μια ακόμη φορά δημιουργείται νέος θεσμός που προστίθεται στους ήδη υφιστάμενους. Δημιουργείται δηλαδή ένα ακόμα επίπεδο διοίκησης που είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα επιτείνει την ήδη διογκωμένη και διαρκώς αυξανόμενη γραφειοκρατία, γάγγραινα της χώρας, αντί να ενισχυθούν οι υφιστάμενοι αποκεντρωμένοι θεσμοί και ιδίως οι Δήμοι και οι Περιφέρειες.

Πάγια θέση μας είναι ότι τα πολλαπλά επίπεδα διοίκησης και οι «συναρμοδιότητες» λειτουργούν αποτρεπτικά στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Το Παρατηρητήριο Δομημένου Περιβάλλοντος, έρχεται να προστεθεί σ’ αυτό το παζλ και να κατακερματίσει ακόμη περισσότερο την ήδη αποσυντεθημένη διοικητική δομή της χώρας. Είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένο η πρακτική αυτή να σταματήσει και να αποκτήσουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες ουσιαστικές αρμοδιότητες και βέβαια τους κατάλληλους πόρους.

Πατήστε την εικόνα του εγγράφου για να διαβάσετε την επιστολή :

25_270916-%cf%83%cf%85%cf%80%ce%bd%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b4

Ενημερώθηκε 28/9/2016 :

rodiaki_280916

 

 

Advertisements