Γενικός δ/ντής κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά εις βάρος υπαλλήλων

perif_aigaiopel_enimerosi_42blue_1small

ΠΝΑι_Διοικητήριο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική εξέταση για την διαπίστωση τυχόν τελέσεως ποινικά κολάσιμων πράξεων από προϊστάμενο δημόσιας υπηρεσίας, που υπάγεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά την υποβολή μηνύσεως από υφιστάμενο του και καταγγελίες τόσο για ανάρμοστη συμπεριφορά όσο και για την διεκπεραίωση υπόθεσης που αφορά στη λειτουργία ανώνυμης ξενοδοχειακής επιχείρησης, για την οποία υφίσταται ένδικη διαφορά μεταξύ δύο αδελφών, στην οποία φέρεται να παρενέβη αναρμοδίως.  
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» στο θέμα, λόγω της σοβαρότητάς του, παρενέβη προσωπικά ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, που παρήγγειλε την 7η Ιουλίου 2016 την διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Πρώτη αφορμή για την ΕΔΕ αποτέλεσε η υποβολή της μηνύσεως, που εξετάζεται από την Πταισματοδίκη αλλά και ενημερωτικό σημείωμα προϊσταμένου δημόσιας υπηρεσίας, που υπάγεται διοικητικά στον έλεγχο του καταγγελλόμενου δημοσίου υπαλλήλου.
Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο προϊστάμενος, ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας,  παρενέβη σε υπόθεση αρμοδιότητάς του, που αφορά την λειτουργία και την εκπροσώπηση της ξενοδοχειακής επιχείρησης και απευθύνθηκε σε εκείνον με υβριστική και ταπεινωτική συμπεριφορά, παρουσία έτερου δημοσίου υπαλλήλου, για να την διεκπεραιώσει.
Δεύτερη αφορμή για την ΕΔΕ αποτέλεσε το γεγονός ότι μέτοχος της ξενοδοχειακής εταιρείας, που βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής διένεξης με τους υπόλοιπους μετόχους, απηύθυνε ιεραρχική προσφυγή στον γενικό διευθυντή, ο οποίος, όπως καταγγέλθηκε, επιλήφθηκε αναρμοδίως, χωρίς να του έχει εκχωρηθεί από τον περιφερειάρχη σχετική αρμοδιότητα.
Από την ΕΔΕ φέρεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να έχει προκύψει απρεπής συμπεριφορά του γενικού διευθυντή και σε άλλους υπαλλήλους.
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της ξενοδοχειακής επιχείρησης φέρεται να έχουν υπάρξει δύο γνωμοδοτήσεις, με διαφορετικό περιεχόμενο, νομικού συμβούλου της Περιφέρειας, ότι ορθώς ασκήθηκε ιεραρχική προσφυγή του μετόχου της ξενοδοχειακής επιχείρισης για την ακύρωση πράξης της διοίκησης κι ότι κακώς όμως επιλήφθηκε αυτής ο γενικός διευθυντής για την έκδοση απόφασης, παρότι μάλιστα δεν συμμετείχε σε συναντήσεις που είχαν προηγηθεί για το ίδιο θέμα λόγω συγγενικής και φιλικής σχέσης με την οικογένεια του μετόχου.
Η ΕΔΕ φέρεται να καταλήγει ότι η απόφαση που εξέδωσε ο γενικός διευθυντής είναι άκυρη ως αναρμοδίως εκδοθείσα, διότι στερείται σχετικής εξουσιοδότησης.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

Γενικός διευθυντής υπηρεσίας ελέγχεται για ανάρμοστη συμπεριφορά

 

Advertisements