Το Ε.Κ.Ρ. συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 20016

perif_aigaiopel_enimerosi_42blue_1small

Σε γενικό ξεσηκωμό καλεί το Εργατικό Κέντρο Ρόδου τους εργαζόμενους

Σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της ερχόμενης Πέμπτης, καλεί όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου.  

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει μεταξύ άλλων: Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, άνεργοι, νέοι και νέες,H Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προωθώντας αταλάντευτα τα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης της μεγαλοεργοδοσίας, επιταχύνει τις διαδικασίες του κλεισίματος της 2ης αξιολόγησης ενώ στα σκαριά βρίσκεται η υπογραφή του 4ου μνημονίου.

Ενισχύει την εργασιακή ζούγκλα που διαμορφώθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια με ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά- αντιλαικά  μέτρα σαρώνοντας ότι έχει απομείνει όρθιο. Επιδιώκει να τα ψηφίσει άρον –άρον, αιφνιδιαστικά χωρίς αντιδράσεις.

Είναι ανάγκη να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στην επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων. Να σημάνει απεργιακός συναγερμός σε κάθε κατάστημα, σε κάθε αποθήκη, σε κάθε χώρο εργασίας .

Αυτή είναι η απάντηση μας σε όσα κυβέρνηση και κουαρτέτο θέλουν να μας φορτώσουν στην πλάτη μας, όπως είναι:

•   Η παραπέρα «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, με την επέκταση της εκ περιτροπής εργασίας και της μερικής απασχόλησης, με κρατική στήριξη και επιδότηση μάλιστα, στο όνομα τάχα της αποτροπής των ομαδικών απολύσεων.

•  Η πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων, με την κατάργηση της διοικητικής έγκρισης, αλλά και την αύξηση του ανώτερου ποσοστού απολύσεων από το 5% στο 10% για τις μεγάλες επιχειρήσεις (άνω των 150 εργαζομένων).

•   Η θεσμοθέτηση νέων εμποδίων στη συνδικαλιστική δράση, με παρεμβάσεις στις διατάξεις για τον τρόπο προκήρυξης της απεργίας, στη χρηματοδότηση των συνδικάτων, «αυστηροποίηση» της προστασίας της συνδικαλιστικής δράσης από τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, επαναδιατύπωση του νόμου σχετικά με το λοκ άουτ σε όφελος του εργοδότη.

•  Η διατήρηση της ΠΥΣ αρ. 6 του 2012 και όλων των καταστροφικών αποτελεσμάτων που επέφερε στη διαμόρφωση του κατώτερου μισθού και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μαζί με τη διαιώνιση του αίσχους του «υπο-κατώτερου» μισθού σε βάρος της νέας γενιάς.

•   Η διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που οδήγησε στην υπερίσχυση των επιχειρησιακών σε βάρος των κλαδικών και στην επί της ουσίας επιβολή των ατομικών συμβάσεων, σε βάρος της συλλογικής διαπραγμάτευσης.

Πηγές : http://www.ekr.gr     http://www.rodiaki.gr

 

8 Δεκέμβρη Απεργία. Όλοι και Όλες στην συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια

15 Δεκέμβρη πανελλαδικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

16 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας για τους πρόσφυγες

 
 

ΑΔΕΔΥ

Επιστολή προς τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα για πανεργατική απεργία (26/10/2016)

Advertisements