Κρίση και μεταρρυθμίσεις στο 9ο ετήσιο συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος

eperifereia logo

Αποτέλεσμα εικόνας για δωροδοκία

Η «Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς» διοργανώνει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας, το 9ο ετήσιο Συνέδριό της με θέμα: «Μεταρρυθμίσεις και Διαφάνεια: Τι μαθαίνουμε από την κρίση».  

 

Η «Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς», με 20 χρόνια σταθερής παρουσίας στη χώρα και κεντρικό άξονα δραστηριοποίησής της την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ενίσχυση της διαφάνειας, διοργανώνει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας, το 9ο Ετήσιο Συνέδριό της με θέμα: «Μεταρρυθμίσεις και Διαφάνεια: Τι μαθαίνουμε από την κρίση».

Στόχος της εκδήλωσης είναι να υπογραμμιστεί ο κρίσιμος ρόλος της διαφάνειας, σε όλους τους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης και σε όλο το φάσμα των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να επιτευχθεί η έξοδος της χώρας από την κρίση. Είναι ευρέως γνωστό ότι η έλλειψη διαφάνειας βρίσκεται στην καρδιά των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα και ότι η εξυγίανση και ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας και την υιοθέτηση και εφαρμογή αντίστοιχων καλών πρακτικών.

Επιβεβαιωμένοι ομιλητές στην εκδήλωση είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ιδρυτής και πρόεδρος του Advisory Council της Διεθνούς Διαφάνειας Peter Eigen, ο επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Χρήστος Γεραρής, ο σύμβουλος της Επικρατείας Παναγιώτης Τσούκας, ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θεοδόσης Τάσιος, ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Διομήδης Σπινέλλης.

image001

Επίσης, ο αναπληρωτής καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Α. Σωτηρόπουλος, η επίκουρη καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Γαβουνέλη, ο Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης του Ινστιτούτου Ερευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών, ο Αρίστος Δοξιάδης general partner-openfund, ο Στέφανος Λουκόπουλος συνιδρυτής/διευθυντής του Vouliwatch. Μαγνητοσκοπημένο μήνυμα θα απευθύνει ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας, Jose Ugaz.

Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ωρα προσέλευσης 13:30 – πέρας εκδήλωσης 19:00.

Πηγή : http://www.protagon.gr

 

 

Advertisements