ΚΥΑ : «Διεξαγωγή δομημένης συνέντευξης κατά την επιλογή προϊστάμενων»

perif_aigaiopel_enimerosi_42blue_1small

εγκύκλιος

Υπεγράφη σήμερα από τους αρμόδιους υπουργούς Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, και Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη δομημένη συνέντευξη των υποψηφίων για τις θέσεις ευθύνης του Δημοσίου. Η ισχύς της παρούσας απόφασης θα έχει ισχύ με την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.   

Σύμφωνα με την υπογραφείσα ΚΥΑ, η διεξαγωγή της δομημένης συνέντευξης κατοχυρώνει την αξιοκρατική και διαφανή επιλογή των στελεχών του Δημόσιου Τομέα που θα κληθούν να αναλάβουν τις θέσεις ευθύνης. Επίσης, πέρα από τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων, με τη δομημένη συνέντευξη, τα αρμόδια συμβούλια επιλογής προϊσταμένων θα αποκτούν μία ολοκληρωμένη εικόνα για την προσωπικότητα του υποψηφίου, τις δεξιότητές του και την ικανότητα του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης που θα κληθεί να αναλάβει.

Σημαντικό ρόλο αναλαμβάνει, τέλος, και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, το οποίο διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία για την υποστήριξη των δομημένων συνεντεύξεων.

Πατήστε στην εικόνα του εγγράφου για να διαβάσετε την ΚΥΑ :

%ce%b4%ce%b9%ce%b4%ce%b1%ce%b4_%cf%86_35_46_2267_%ce%bf%ce%b9%ce%ba32096_161216

Σχετική νομοθεσία :

  • Επικαιροποιημένος Κώδικας Υπαλλήλων Δημοσίου-Ν.Π.Δ.Δ  (Πατήστε στα PDF | DOC |)

Σχετικά άρθρα εφημερίδων :

 

 

Advertisements