Το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την οργανωτική διάρθρωση – συγκρότηση των Οικονομικών Υπηρεσιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου

perif_aigaiopel_enimerosi_42blue_1small

map_notioaigaio

Το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την οργανωτική διάρθρωση – συγκρότηση των Οικονομικών Υπηρεσιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου υιοθετώντας την εισήγηση της υπηρεσίας.    

Ο Γενικός Διευθυντής Εσωτερικής Λειτουργίας λειτουργώντας ως Π.Ο.Υ. θα έχει την ευθύνη της καλής λειτουργίας των οικονομικών υπηρεσιών και θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει εξουσιοδότηση υπογραφής στα υφιστάμενα αυτού όργανα , ώστε η εκκαθάριση και ενταλματοποίηση των δαπανών να εξακολουθήσει να γίνεται σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας. Το σχέδιο του υπό τροποποίηση οργανισμού εστάλη στο ΓΛτΚ/Δ26 και οι παρατηρήσεις ενσωματώθηκαν στην ακόλουθη εισήγηση.

Το αυτοδιοίκητο…

Εξακολουθεί να έχει ισχύ το άρθρο 241 του Ν.3852/2010 που ξεκάθαρα αναφέρει «Το περιφερειακό συμβούλιο ψηφίζει τον Οργανισμό με βάση πλήρη μελέτη οργάνωσης των υπηρεσιών, για την κατάρτιση της οποίας λαμβάνονται υπόψη, ιδίως, οι ασκούμενες αρμοδιότητες, οι διαθέσιμοι πόροι, η έκταση, ο πληθυσμός και οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες της περιφέρειας»

15590245_10208165323475599_7544057958127602836_n-1

%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf

Οι απόψεις των συλλόγων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου για την προτεινόμενη τροποποίηση του οργανισμού της Περιφέρειας

Για την τροποποίηση του οργανισμού της Π.Ν.Αι. ζητούνται οι απόψεις των συλλόγων ΣΥΠΝΑΠΕΔ & ΣΥΝΑΝΚ σύμφωνα με το άρθρο 241 του ν.3852/2010

Οι οργανισμοί των Περιφερειών θα ελέγχονται από το Γενικό Λογιστήριο???

H περιφερειακή αρχή δεν θα επιτρέψει να σταματήσει η Ρόδος να διαχειρίζεται αυτόνομα τα οικονομικά της Δωδεκανήσου

Αποφασίσθηκε η διατήρηση των Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών σε Σύρο και Ρόδο

ΣΥΠΝΑΠΕΔ : έγγραφη υπόμνηση στον Υπουργό Εσωτερικών. Στην Αθήνα σήμερα αποφασίζουν τη διατήρηση ή κατάργηση των Οικονομικών Υπηρεσιών της Δωδ/σου. Προσδοκούμε θετική εξέλιξη. 34 Δωδ/σιοι (23 Ρόδιοι) περιφερειακοί σύμβουλοι και 5 βουλευτές !

Το κλείσιμο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις 15 Νοεμβρίου, αποφάσισε ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο. Ηχηρό μήνυμα ομοψυχίας και ενότητας προς την κυβέρνηση στο πρόβλημα της δραματικής υποστελέχωσης των υπηρεσιών

Κοινό αίτημα Α΄βάθμιων συλλόγων Περιφερειών για αναστολή εφαρμογής του Ν.4337/2015 “Περί … μεταφερόμενων αρμοδιοτήτων από τις ΥΔΕ στις Οικονομικές υπηρεσίες των Περιφερειών

Παρουσία 3 μελών από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΥΑΠΕ, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση και αργότερα η Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ΠΕ Κυκλάδων.

Πώς διαμορφώνεται η ευθύνη των προϊσταμένων των οικονομικών υπηρεσιών μετά την κατάργηση των ΥΔΕ

Επιλεκτική κάλυψη θέσεων ευθύνης από την ίδια κατηγορία εκπαίδευσης, άνιση μεταχείριση μεταξύ ίσων καταστάσεων. Το ΠΣ δεν έκανε δεκτές τις επισημάνσεις του ΣΥΠΝΑΠΕΔ για την τροποποίηση του άρθρου 51 και ενέκρινε ως είχε την εισήγηση της υπηρεσίας.

Οι απόψεις του ΣΥΠΝΑΠΕΔ επί των τροποποιήσεων του άρθρου 51 «Προϊσταμένοι Δ/σεων & Τμημάτων» του οργανισμού που εισηγείται η Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας στο ΠΣ στη Νάξο (28/3/2016)

 

Advertisements