Προσφυγικά στρατόπεδα εκτός Ευρώπης και κλειστά σύνορα προτείνει ο Κουρτς

eperifereia logo

Προσφυγικά στρατόπεδα εκτός Ευρώπης και κλειστά σύνορα προτείνει ο Κουρτς

Αυστηρές κυρώσεις και τιμωρίες στις χώρες που αρνούνται την επιστροφή των μεταναστών τους, που δεν γίνονται δεκτοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζήτησε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς.  

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς για μια ακόμη φορά ζήτησε πιο αυστηρά φυλασσόμενα σύνορα, με αφορμή και το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο και πρότεινε μια σειρά από κυρώσεις για τις χώρες που δεν δέχονται πίσω τους μετανάστες τους.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις αφρικανικές χώρες είπε ότι όσες από αυτές αρνούνται να συνεργαστούν πρέπει να περιμένουν και μικρότερη οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη.

«Οι χώρες που δεν θέλουν να πάρουν πίσω τους πολίτες τους πρέπει να τους κοπούν τα αναπτυξιακά κεφάλαια», πρότεινε ο Κουρτς.

Η περίπτωση του Τυνήσιου τζιχαντιστή Ανίς Αμρί, που οδήγησε μια νταλίκα πάνω σε ανυποψίαστους πολίτες σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου στις 19 Δεκεμβρίου, σκοτώνοντας 12 και τραυματίζοντας 48, είναι χαρακτηριστική.

Ο Αμρί ήταν να απελαθεί αλλά εξαιτίας ενός γραφειοκρατικού κολλήματος παρέμεινε στη Γερμανία.

Ο Κουρτς τόνισε ότι οι τζιχαντιστές εκμεταλλεύονται τη μεταναστευτική κρίση για να εισέρχονται ανάμεσα σε μετανάστες και πρόσφυγες στην Ευρώπη.

«Εάν δεν μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο του ποιος μεταναστεύει στην ΕΕ και ποιος ζει εδώ, τότε υπάρχει κίνδυνος ασφαλείας. Προειδοποίησα πριν ενάμιση χρόνο ότι οι προσφυγικές ροές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και από τρομοκράτες. Δυστυχώς, αυτό αποδείχτηκε σωστό».

Μιλώντας στο Politico ο Κρουτς τόνισε: «Η προσέγγισή μας πρέπει να είναι η προστασία των εξωτερικών συνόρων και να λέμε στον οποιονδήποτε προσπαθεί να εισέλθει παράνομα στην Ευρώπη ότι, δεν θα περάσεις».

«Πρέπει να σταματήσουμε τους παράνομους μετανάστες στα εξωτερικά μας σύνορα, να τους φροντίσουμε, να τους πάμε πίσω στις χώρες καταγωγής τους, κι εάν αυτό δεν είναι εφικτό, να τους προστατέψουμε σε κέντρα [προσφυγικά στρατόπεδα] έξω από την Ευρώπη που θα τα λειτουργούμε και θα τα χρηματοδοτούμε [εμείς]».

Και πρόσθεσε: «Αυτό πρέπει να συμβεί όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα» και «εάν υπάρχει πολιτική θέληση, αυτό μπορεί να οργανωθεί πολύ σύντομα».

Πηγή : http://www.tribune.gr

 

Advertisements