Εντός Ιανουαρίου στη Βουλή το νέο πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ

eperifereia logo

Προσπάθεια να κατατεθεί εντός του Ιανουαρίου τη Βουλή το νέο πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ με το οποίο θα επιδιωχθεί να επιλυθούν μια σειρά από καυτά θέματα που αφορούν τη λειτουργία των δήμων αλλά και τα εργασιακά ζητήματα χιλιάδων δημοτικών υπαλλήλων, κάνει το υπουργείο Εσωτερικών.    

Την προαναγγελία για την άμεση έλευση του νέου πολυνομοσχεδίου, έκανε σήμερα από τη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Συγκεκριμένα ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι θα υπάρξει σύντομα σχετική διάταξη που θα ρυθμίζει τις οφειλές των πολιτών προς τους δήμους και θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου είναι να καταθέσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το νομοσχέδιο αφού θα περιλαμβάνει μια σειρά από ρυθμίσεις που έχει χαρακτηρίσει αναγκαίες τόσο οι δημοτικές αρχές για τη λειτουργία των Δήμων, όσο και οι εργαζόμενοι σε αυτούς.

Στόχος του κ. Σκουρλέτη είναι να καταθέσει ένα νέο νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες αλλαγές.

Σχετικό δείγμα γραφής έδωσε ο νέος υπουργός με τη ρύθμιση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων των δήμων που έχουν κερδίσει δικαστικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρλέτης έκανε δεκτή σχετική βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε στο τελευταίο ν/σ του 2016, με σαφώς διαφοροποιημένο περιεχόμενο από αυτό της ρύθμισης στο πολυνομοσχέδιο Κουρουμπλή.

Πηγή : http://www.aftodioikisi.gr

ΣΥΠΝΑΠΕΔ : Υπενθύμιση ρύθμισης για τους ΙΔΑΧ μειωμένου ωραρίου ΟΤΑ Β΄ βαθμού

Το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ δεν αποσύρεται, θα κατατεθεί εντός Δεκεμβρίου για να προωθηθούν επείγουσες διατάξεις και σε δεύτερη φάση κάποιες άλλες.

ΙΔΑΧ μερικής απασχόλησης. Μετά από αιτήματα φορέων, το ΥΠΕΣΔΑ εξετάζει σοβαρά το ζήτημα της αύξησης του ωραρίου μέχρι το ανώτατο όριο του πλήρως ωραρίου και στους ΟΤΑ Β’ βαθμού

Παρέμβαση της ΟΣΥΑΠΕ για τους συναδέλφους ΙΔΑΧ μειωμένου ωραρίου – Επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών

16 Μαρτίου 2016

«Παρέμβαση του Δ. Γάκη για 57 εργαζόμενους……» Αντίστοιχη περιμένουμε και για τους 32 υπαλλήλους ΙΔΑΧ μερικής απασχόλησης των περιφερειών της χώρας

Ψηφίσθηκε το «παράλληλο πρόγραμμα. Άφησαν εκτός τους 32 υπαλλήλους των Περιφερειών και νομοθέτησαν για τους 500 περίπου Δημοτικούς υπαλλήλους παρέχοντας τη δυνατότητα μετατροπής της σύμβασης τους από 4ωρη σε 8ωρη απασχόληση.

20 Φεβρουαρίου 2016

Παράλληλο πρόγραμμα: Σήμερα και αύριο η συζήτηση στη Βουλή – Στην τροποποίηση των 4ωρων ΙΔΑΧ θα συμπεριλάβουν και τους ΟΤΑ Β΄ βαθμού; Υπηρετούν 32 εργαζόμενοι στις Περιφέρειες και 500 στους Δήμους.

19 Φεβρουαρίου 2016

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του ΣΥΠΝΑΠΕΔ για μετατροπή των συμβάσεων εργασίας ΙΔΑΧ μειωμένου ωραρίου σε πλήρους απασχόλησης

Στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα πρώτα μέτρα παράλληλου προγράμματος – Τι αλλάζει σε ωράριο, αποδοχές, μετατάξεις και ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα για υπαλλήλους ΟΤΑ

Πότε θα συμπεριληφθεί η τροποποίηση των 4ωρων ΙΔΑΧ μερικής, σε πλήρους απασχόλησης; Στο νομοσχέδιο για τις «βοσκήσιμες γαίες» πρόσθεσαν δεκατέσσερις υπουργικές τροπολογίες!

ΣΥΠΝΑΠΕΔ : Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Συνδικαλιστικά «παιχνίδια» (;) στις πλάτες των ΙΔΑΧ…

Advertisements