Οικονομικό Πανεπιστήμιο… 4 αστέρων

perif_aigaiopel_enimerosi_42blue_1small

Οικονομικό Πανεπιστήμιο... 4 αστέρων

Κατατάχθηκε ανάμεσα στα 300 καλύτερα Business Schools – Το μόνο ελληνικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην κατηγορία «4 Palmes»

Ανάμεσα στα 300 καλύτερα Business Schools κατατάσσεται εφέτος το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) καταλαμβάνοντας κορυφαία θέση στις επιστημονικές περιοχές της οικονομίας και της διοίκησης. Η διεθνής λίστα κατάταξης Eduniversal δημοσιοποίησε τα 1.000 καλύτερα Business Schools από 154 χώρες για το 2016. Η λίστα κατάταξης χωρίζει τις παραπάνω χώρες σε εννέα γεωγραφικές κατηγορίες και αξιολογεί τα ιδρύματα της κάθε κατηγορίας λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή επιρροή και τη φήμη του κάθε εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Μεταξύ των κριτηρίων που λαμβάνονται υπόψη από την Eduniversal είναι οι ακαδημαϊκές πιστοποιήσεις των ιδρυμάτων, οι θέσεις που αυτά καταλαμβάνουν σε πληθώρα άλλων κατατάξεων, η συμμετοχή τους σε διεθνείς και εθνικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς καθώς και οι ψήφοι των πρυτάνεων των 1.000 συμμετεχόντων πανεπιστημίων.

Με τη χρήση των κριτηρίων αυτών επιτυγχάνεται η κατάταξη των ιδρυμάτων σε πέντε κατηγορίες διάκρισης. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έλαβε τέσσερα αστέρια διάκρισης που το κατατάσσουν στη δεύτερη υψηλότερη κατηγορία («4 Palmes League – Top Business Schools») της λίστας, τοποθετώντας το στα 300 καλύτερα Business Schools του κόσμου.

Το μόνο ελληνικό στην κατηγορία

 

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ήταν το μόνο ελληνικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα που κατετάγη στην κατηγορία «4 Palmes» ενώ η συνολική του επίδοση το κατατάσσει ανάμεσα σε διακεκριμένα πανεπιστήμια με συναφές αντικείμενο, όπως για παράδειγμα το Imperial College και το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (Ηνωμένο Βασίλειο), το Grenoble School of Management (Γαλλία), το University of Southern California και το UC Davis (ΗΠΑ), το Norwegian School of Economics (Νορβηγία) μεταξύ άλλων.

Και στα 250 της λίστας QS

 

Πρόκειται για τη δεύτερη φετινή μεγάλη διάκριση του ΟΠΑ μέσα σε λίγες μόλις ημέρες. Το ίδρυμα διακρίθηκε και στη διεθνή λίστα κατάταξης πανεπιστημίων Quacquarelli Symonds (QS) με τη συμμετοχή 76.798 ακαδημαϊκών και 12.125 εργοδοτών από όλο τον κόσμο. Στη λίστα αυτή το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων 250 ιδρυμάτων παγκοσμίως που παρέχουν μεταπτυχιακά προγράμματα πλήρους φοίτησης στο επιστημονικό πεδίο της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το ελληνικό πανεπιστήμιο κατατάσσεται στην κατηγορία «Superior».

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρύτανης  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Εμμ. Γιακουμάκης δήλωσε σχετικά: «Η διάκριση αυτή προστίθεται σε μια σειρά διεθνών διακρίσεων που έχει λάβει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και οι οποίες το κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου. Ολες αυτές οι διακρίσεις δικαιώνουν πολυετείς προσπάθειες της ακαδημαϊκής κοινότητας του ιδρύματος, των καθηγητών, των φοιτητών, του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού. Στρατηγικός στόχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι η επίτευξη ακαδημαϊκής αριστείας που αποτελεί σημαντικό εφόδιο για την πρόοδο των νέων μας και κρίσιμο κεφάλαιο για την υπέρβαση της κρίσης που βιώνουμε».

Η πλήρης κατάταξη και περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Eduniversal.
Advertisements