Πρωτιά στην φωτογραφία του συναδέλφου Πάνου Βενέρη για την γυναίκα της Ολύμπου

perif_aigaiopel_enimerosi_42blue_1small

Πρωτιά στην φωτογραφία του Πάνου Βενέρη για την γυναίκα της Ολύμπου

Στην κορυφή του Ολύμπου έφτασε η φωτογραφία του συναδέλφου Πάνου Βενέρη από τη Ρόδο (προϊστάμενος Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δωδ/σου) με την οποία συμμετείχε στον διαγωνισμό «50 Sides of Greece» του Ιδρύματος Anna Lindh Hellas, όπως δημοσιεύει σε σχετικό άρθρο το i-porta.gr    

Πρωτιά στην φωτογραφία του Πάνου Βενέρη για την γυναίκα της Ολύμπου

η εικόνα προφίλ του Panos Veneris

Ο Διαγωνισμός είχε 48 συμμετοχές εκ των οποίων οι προκριματικοί ανέδειξαν την φωτογραφία του κ. Βενέρη στην πρώτη δεκάδα, μετά στην τριάδα και τέλος στην πρωτιά.
Σημειώνεται ότι  ότι η φωτογραφία συνόδευσε κείμενου του Πάνου Βενέρη στο iPorta.gr στο οποίο καταδείκνυε την καθημερινότητα μιας υπερήλικης γυναίκας από την Όλυμπο Καρπάθου, όπως αυτή είναι δεύτερη φύση της στην άγνωστή μας Ελλάδα.
Το Ίδρυμα Anna Lindh είναι ο πρώτος φορέας από τη σύσταση της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας που δημιουργήθηκε και από τα 37 κράτη μέλη της.

Πρόκειται ουσιαστικά για φορέα που δημιουργήθηκε για να προωθήσει τον πνευματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό διάλογο ανάμεσα στις συμμετέχουσες χώρες, καθώς και την υιοθέτηση μίας συμπεριφοράς φιλοξενίας και σεβασμού.

Κύριος στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να φέρει σε επαφή ανθρώπους και οργανώσεις των δύο πλευρών της Μεσογείου, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη του ανθρώπινου, μέσω της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης.

 Ωστόσο, σε όλη αυτή τη διαδικασία, ο διάλογος δεν αποτελεί αυτοσκοπό αλλά το μέσον για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και κάθε είδους διάκρισης, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

Μέσω του διαλόγου, το Ίδρυμα φιλοδοξεί να εξασφαλίσει την υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης, το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις αρχές που πρεσβεύουν τα μέλη κι οι ομάδες των κοινωνιών αυτών.

Συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες !!!

«Η γυναίκα της Ολύμπου» του Πάνου Βενέρη σε διαγωνισμό φωτογραφίας

Advertisements