Σε υποτονικούς ρυθμούς η γενική απεργιακή κινητοποίηση στο Νότιο Αιγαίο

perif_aigaiopel_enimerosi_42blue_1small

Η χαμηλή συμμετοχή ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του κλίματος, στο πλαίσιο της σημερινής γενικής απεργίας, που κήρυξαν τα εργατικά σωματεία και φορείς, ενάντια στην ψήφιση των νέων επώδυνων μέτρων, από την κυβέρνηση, μετά την υπογραφή της νέας συμφωνίας με τους δανειστές. Παρά το δυναμικό κάλεσμα των σωματείων, η προσέλευση του κόσμου ήταν ισχνή, γεγονός που επισημάνθηκε από όλους τους παριστάμενους.   

Πηγή (φωτο) :  http://www.rodiaki.gr

Πηγή (φωτο) :  http://www.koinignomi.gr

Είχαν προηγηθεί οι κινητοποιήσεις όλων των φορέων της Ρόδου για κοινό μέτωπο κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων. Συγκεκριμένα :

Μέτωπο των τοπικών φορέων για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα

  • Την Παρασκευή 1/5/2017 είχε πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στη στέγη του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου με τη συμμετοχή όλων των φορέων της Ρόδου με σκοπό την κινητοποίηση τους κατά του νέου πολυνομοσχεδίου.
  • Την Δευτέρα 15/5/2017 δόθηκε κοινή συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και δήλωσαν τη στήριξη και τη συμπόρευσή τους οι εξής κλάδοι και φορείς: Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου (ΙΣΡ), το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου (ΕΒΕΔ), το ΤΕΕ Δωδεκανήσου, το Οικονομικό Επιμελητήριο, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου (ΔΣΡ), ο Σύλλογος Λογιστών, ο Σύλλογος Φαρμακοποιών, το Εργατικό Κέντρο Ρόδου (ΕΚΡ), ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, ο Σύλλογος Πολιτικών μηχανικών, ο Σύλλογος μηχανικών-μηχανολόγων Δωδεκανήσου και των μονίμων υπαλλήλων μηχανολόγων και ο Σύλλογος τοπογράφων

Πηγές : https://www.rodiaki.gr (12-5-20017)    http://www.rodiaki.gr (15-5-2017)

Advertisements