Την αύξηση ωραρίου εργασίας οκτώ (8) υπαλλήλων με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ των Π.Ε.Δωδεκανήσου αποφασίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

perif_aigaiopel_enimerosi_42blue_1small

Αποτέλεσμα εικόνας για περιφερειακο συμβούλιο νοτιου αιγαιου

Ο ΣΥΠΑΝΕΠΕΔ με επανειλημμένες κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και επιστολές,  θίγει διαρκώς το ζήτημα της υποστελέχωσης της Περιφέρειας, πρόβλημα το οποίο εντείνεται κάθε χρόνο με τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης ικανών και έμπειρων στελεχών που δεν αναπληρώνονται αφού τα τελευταία οκτώ χρόνια δεν έχει δοθεί οποιαδήποτε έγκριση πρόσληψης  προσωπικού.    

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπηρετούν συνολικά οκτώ (8) υπάλληλοι με συμβάσεις ΙΔΑΧ μειωμένης απασχόλησης, από τους οποίους επτά (7) εργάζονται αποκλειστικά στην ΠΕ Ρόδου και ένας (1) στην ΠΕ Καλύμνου. Οι πέντε εξ’ αυτών από την αρχική πρόσληψη τους μέχρι και σήμερα ουδέποτε ασχολήθηκαν με το αντικείμενο για το οποίο προσλήφθηκαν (προσωπικό καθαριότητας) αλλά εξ’ αρχής τοποθετήθηκαν σε διοικητικές θέσεις ασκώντας διοικητικά – λογιστικά καθήκοντα ανάλογα των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, όντας κάτοχοι τίτλου σπουδών δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Θέμα 13 ΠΣ για ΙΔΑΧ αύξηση ωραρίου

Σοβαροί λόγοι, που αναφέρονται άλλωστε και στο υπ.αριθμ.πρωτ. 30503/351/21-03-2017 έγγραφο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου  προς τον Υπουργό Εσωτερικών για το υπαρκτό πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, επιβάλλουν την εφαρμογή του άρθρου  87 του Ν.4483/2017 τόσο για λόγους κάλυψης υπηρεσιακών αναγκών όσο και για λόγους ισόνομης μεταχείρισης των υπαλλήλων της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, το προκύπτον δημοσιονομικό κόστος της αύξησης του ωραρίου εργασίας των οκτώ υπαλλήλων από 4ωρης σε 8ωρης απασχόλησης, θα καλυφθεί από τα υπόλοιπα των πιστώσεων που απομένουν έπειτα από τις συναταξιοδοτήσεις υπαλλήλων.

 

ΣΥΠΝΑΠΕΔ κινιτοποιησεις_

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας – Το Δ.Σ. του ΣΥΠΝΑΠΕΔ ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που με την παρουσία τους έδωσαν το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα

20170629_104616

 

Advertisements