ΣΥΠΝΑΠΕΔ : Καταδικάζουμε την μαφιόζικη επίθεση κατά υπαλλήλου του Δήμου Θήρας

perif_aigaiopel_enimerosi_42blue_1small

ΣΥΠΝΑΠΕΔ LOGO

Περιστατικά, όπως αυτό του ξυλοδαρμού υπαλλήλου της Πολεοδομίας του Δήμου Θήρας, επειδή απλά έκανε τη δουλειά του, παίρνουν διαστάσεις κοινωνικού φαινομένου – κατεστημένου εξαιτίας της στοχοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων. Επαγγελματίες στο όνομα του κέρδους παρανομούν και βιαιοπραγούν σε βάρος εργαζομένων και πολιτών.  

Ως εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εκφράζουμε την έντονη αποδοκιμασία μας για το συμβάν και δηλώνουμε ότι στηρίζουμε το έργο των συναδέλφων που έχουν επιφορτιστεί με τον έλεγχο της παραβατικότητας και την τήρηση της νομιμότητας, που πραγματοποιείται κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες.

Θεωρούμε δεδομένη και αυτονόητη τη συνδρομή και παρέμβαση των αρμοδίων αρχών για την διαλεύκανση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Απαιτούμε από την Πολιτεία, την Περιφερειακή αρχή και το Περιφερειακό Συμβούλιο την ουσιαστική υποστήριξη, ασφάλεια, νομική θωράκιση στο έργο μας, καθώς και την άμεση στελέχωση όλων των τραγικά υποστελεχωμένων υπηρεσιών μας.

ΣΥΠΝΑΠΕΔ 170718

Σχετικοί σύνδεσμοι :

Σαντορίνη: Μπράβοι έστειλαν στο νοσοκομείο υπάλληλο της Πολεοδομίας     (16 Ιουλίου 2018)

Δήμαρχος Σαντορίνης : Ξενοδοχείο, ο λόγος επίθεσης των μπράβων   (16 Ιουλίου 2018)

ΣΥΠΝΑΠΕΔ : Δεν ανεχόμαστε περαιτέρω στοχοποίηση του τόπου μας, η οποία δεν μπορεί πλέον να αιτιολογηθεί με όρους λογικής και δεν υπακούει σε καμία τεκμηρίωση    (08 Φεβρουαρίου 2018)

………….. Επιπλέον επισημαίνουμε ότι με δεδομένη τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού και επομένως τη μεταφορά των σημαντικών αυτών αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια μας, χωρίς την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή (κτίρια και εξοπλισμός), χωρίς την απαιτούμενη στελέχωση με προσλήψεις και «κινητικότητα», καθίσταται αδύνατον να ικανοποιηθεί η πρόθεση της πολιτείας, μέσω του συγκεκριμένου Νομικού πλαισίου, για την πάταξη της αυθαίρετης δόμησης, την ανάπτυξη μηχανισμών ελέγχου και παρακολούθησης του δομημένου περιβάλλοντος αλλά και την αποφυγή στο μέλλον μιας νέας γενιάς αυθαιρέτων.

Ως εργαζόμενοι στα Δωδεκάνησα οφείλουμε να βρισκόμαστε σε αγωνιστική εγρήγορση.

Advertisements