ΣΥΠΝΑΠΕΔ : Αδικαιολόγητη κατασπατάληση χαρτιού, γραφικής ύλης και πολύτιμων ανθρωποωρών

perif_aigaiopel_enimerosi_42blue_1small

ΣΥΠΝΑΠΕΔ LOGO

Προς : Πρόεδρο και Μέλη Περιφερειακού Συμβουλίου

Απαράδεκτη είναι η εικόνα που παρουσιάζει σε κάθε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η διαδικασία διακίνησης εισηγήσεων προς τους περιφερειακούς συμβούλους.  

Πρόκειται για απίστευτη σπατάλη υλικών (χαρτιά, μελάνια, καταπόνηση μηχανημάτων), καθώς και ανθρωποώρες των υπαλλήλων που είναι υπεύθυνοι για την φωτοτύπησή τους, αλλά και ασυγχώρητη επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Ενδεικτικά στη συνεδρίαση της 21-7-2018 για 32 θέματα της ημερήσιας διάταξης, εκτυπώθηκαν 15.000 ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ για το σύνολο των 54 μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να προλάβουν να διαβάσουν τόσες φωτοτυπίες στον διαθέσιμο χρόνο μετά την παραλαβή τους και έτσι αυθημερόν μετά το τέλος της συνεδρίασης, οι εκτυπωμένες σελίδες θα καταλήξουν στους κάδους απορριμμάτων. Για τον λόγο αυτό, τα κείμενα αποστέλλονται στους Περ. Συμβούλους με ηλεκτρονικά ταχυδρομείο, αρκετές ημέρες πριν την συνεδρίαση ώστε να έχουν όσο χρόνο χρειάζεται στην διάθεση τους για να τα μελετήσουν.

Στην εποχή της κοινωνίας της πληροφορίας, της ψηφιακής υπογραφής και της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων είναι ανεπίτρεπτη η προαναφερόμενη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη τακτική.

Επειδή διαπιστώνεται ότι το σύνολο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου :

  • Έχουν δεξιότητες χρήσης Η/Υ
  • Χρησιμοποιούν προσωπικό και υπηρεσιακό email.
  • Διαθέτουν προσωπικούς λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Προτείνουμε να επανεξετάσετε τον μέχρι σήμερα αναχρονιστικό τρόπο διακίνησης των εισηγήσεων, αποφασίζοντας εφ’ εξής την κατάργηση των εκτυπώσεων και την αποκλειστική τους διακίνηση με email, όπως ακριβώς εφαρμόζει η Οικονομική επιτροπή στα μέλη της.

18_200618 ΣΥΠΝΑΠΕΔ Ορθή Επανάληψη

Advertisements