«Νόμιμα επαγγελματικά δικαιώματα» απαιτούν οι αντιπροσωπείες των ΠΟΜΗΤΕΔΥ και ΕΕΤΕΜ – Συνάντηση με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης

perif_aigaiopel_enimerosi_42blue_1small

Υπουργός-Διοικητικής-Ανασυγκρότησης-Μαριλίζα-Ξενογιαννακοπούλου-αντιπροσωπείες-ΕΕΤΕΜ-ΠΟΜΥΤΕΔΥ

Συνάντηση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης με αντιπροσωπείες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μηχανικών Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπαλλήλων και της Επαγγελματικής και Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών.   

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπείες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μηχανικών Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΜΗΤΕΔΥ) και της Επαγγελματικής και Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ), οι οποίες της εξέφρασαν τα αιτήματά τους.

Υπουργός-Διοικητικής-Ανασυγκρότησης-Μαριλίζα-Ξενογιαννακοπούλου-αντιπροσωπείες-ΕΕΤΕΜ-ΠΟΜΥΤΕΔΥ

«Νόμιμα επαγγελματικά δικαιώματα» ζητούν οι Μηχανικοί ΤΕΙ από το Μέγαρο Μαξίμου

Πορεία διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν η Επαγγελματική- Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ), η ΚΔΕ, Διοικήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων ΕΕΤΕΜ και κλαδικές οργανώσεις, απαιτώντας νόμιμα επαγγελματικά δικαιώματα, και καταγγέλοντας τον εμπαιγμό που υφίστανται από τον υπουργό Παιδείας, που παρακάμπτει, μεταξύ άλλων, τις εισηγήσεις των αρμοδίων ακαδημαϊκών Συμβουλίων των ΤΕΙ και την πρότασή τους.
Η ΕΕΤΕΜ καταγγέλει την κυβέρνηση, καθώς με την πολιτική της καταργεί τα ΤΕΙ και την ΑΣΠΑΙΤΕ χωρίς να ενδιαφέρεται για την επαγγελματική τύχη χιλιάδων πτυχιούχων του τεχνολογικού τομέα. Όπως τονίζει στο κάλεσμά της, απαιτεί «νόμιμα επαγγελματικά δικαιώματα» από όλους τους μηχανικούς για κάθε δραστηριότητα, καταγγέλοντας πως ο υπουργός Παιδείας αρνείται έκδοση «επαγγελματικών δικαιωμάτων» μόνο για τους Μηχανικούς ΤΕΙ και αντί αυτών υπόσχεται «προσόντα», παρακάμπτοντας τις εισηγήσεις των αρμόδιων ακαδημαϊκών Συμβουλίων των σχολών ΤΕΙ και την πρότασή της.
Ακόμη, στην ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση «αναθέτει σκανδαλωδώς την διαχείριση των Ηλεκτρονικών Πλατφορμών περαίωσης εργασιών Μηχανικού μόνο στο ΤΕΕ, αναγορεύοντας το, με τον τρόπο αυτό, παρανόμως σε «ρυθμιστή» επαγγελματικών δικαιωμάτων και μη μελών του (Μηχανικών ΤΕΙ) ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνει τον πολίτη με πρόσθετο κόστος. Παραβιάζει τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα μέσω των Οργανισμών που εκδίδει και παρεμποδίζει την εξέλιξη των Μηχανικών ΤΕ σε θέσεις ευθύνης».
Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους, «οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί δεν μπορούν να μένουν αδρανείς και θα αντιδράσουν δυναμικά», απαιτόντας: 
  • Άμεση Νομοθετική Ρύθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων που εκκρεμούν- Αξιοποίηση της πρότασης νόμου της ΕΕΤΕΜ.
  • Ανάθεση στο Δημόσιο ή σε ανεξάρτητη Αρχή της διαχείρισης των Ηλεκτρονικών Πλατφορμών για εργασίες Μηχανικών.
  • Απόδοση αντίστοιχου πόρου του 6‰ και στους Μηχανικούς ΤΕ του Δημοσίου και πλήρη εφαρμογή του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα για την εξέλιξη τους σε θέσεις ευθύνης.
  • Νομο – οργάνωση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. για καλύτερη υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους στο πλαίσιο του Συντάγματος και των Ευρωπαϊκών θεσμών.
Παρ’ ότι τα αιτήματα μας είναι δίκαια… δεν γίνονται πράξη!.
Πηγές :
Advertisements